2 min. čitanja

FOTO Dubrovački most uskoro će dobiti novo svjetlosno ruho

FOTO Dubrovački most uskoro će dobiti novo svjetlosno ruho
Foto: Nova Lux

DUBROVNIK - Most Dubrovnik, kojem su dubrovačke gradske vlasti izmijenile ime u "Most dr. Franja Tuđmana" uskoro će biti posebno osvijetljen.

Most koji se nalazi na sjeverozapadnom ulazu u grad, u blizini putničke i turističke luke grada Dubrovnika "Gruž", dio je glavne prilazne ceste prema gradu, stoga je i  jedna od znamenitosti Dubrovnika koju najviše turista vidi prvu.

Foto: Nova Lux

Riječ je o visećem mostu preko rijeke Rijeke Dubrovačke, čiji je originalni dizajn izrađen 1989. godine, međutim, gradnja je zaustavljena na početku Domovinskog rata, a dovršena 2002. godine.

Hrvatske ceste u dogovoru s Gradom Dubrovnikom donijele su odluku da ovaj most bude privlačniji tijekom noći, naručivanjem projekta arhitektonskog svjetlosnog dizajna.

Foto: Nova Lux

Provedba ovog projekta je u fazi natječaja, no projekt dizajna T he Light koji je izradila tvrtka Nova-lux započeo je stvaranjem koncepta svjetlosnog dizajna koji će naglasiti strukturu mosta, što je vrlo specifično zbog jednog dizajna pilona u obliku slova A, stoji na stranicama ove tvrtke.

Razne scene rasvjete definiraju i dizajneri svjetla i inženjeri u ovoj tvrtki, a neke od njih mogu se vidjeti na 3D vizualizacijama, koje su objavili.

Sviđa li vam se?

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.