2 min. čitanja

FOTO Četrnaest brodova na startu Cro Melges24 Cupa u Biogradu, u vodstvu domaća posada

FOTO Četrnaest brodova na startu Cro Melges24 Cupa u Biogradu, u vodstvu domaća posada
Foto: CRO Melges 24

BIOGRAD NA MORU – Tri održana jedrenja i dominacija domaće Panjić obilježile su prvi dan regate CRO Melges Cupa koja se održava u Biogradu uz domaćinstvo Jedriličarskog kluba Briva.

Na drugoj postaji najjače hrvatske regatne serije startalo je 14 brodova uz brojna eminentna imena hrvatskog jedrenja, sadašnjih i bivših olimpijaca, osvajača svjetskih i europskih medalja poput Mihovila Fantele, Ivana Kljakovića Gašpića, Karla Kureta, Tomislava Bašića….

Foto: CRO Melges 24

Panjić s kormilarom Lukom Šangulinom je već na regati u Dubrovniku pokazao kako je trenutačno mjerilo vrijednosti, a njihova se dominacija nastavila i na domaćem terenu u Biogradu. U tri održana jedrenja upisali su dva prva i jedno drugo mjesto.

– Imali smo vrhunski dan. Gušt je jedriti uz ovakva imena. Na papiru izgleda kako dominiramo, ali na moru smo se borili kao lavovi za svaki bod – ispričao je član Panjića Tomislav Bašić.

Foto: CRO Melges 24

One design klasa Melges 24 u posljednjih je godinu dana najljepša priča hrvatskog jedrenja. Flota u kojoj je trenutačno 21 brod spada među najbrojnije na svijetu, a regate su zbog svoje zanimljivosti i sjajne konkurencije već dobile nadimak jedriličarska Liga prvaka. Koliko je klasa jaka možda najbolje govori podatak kako u hrvatskom Melgesu trenutačno jedre olimpijski pobjednik, dvostruki osvajač olimpijskog srebra, osvajači 14 medalja sa svjetskih prvenstava olimpijskih klasa te osvajači 25 medalja s europskih prvenstava olimpijskih klasa.

Biograd je mjesto odakle je krenula priča o Melgesu premijernom regatom koja je održana u travnju 2021.

– Melges je trenutačno najzvučniji projekt u hrvatskom jedrenju, a mislim kako će u idućih nekoliko godina klasa još rasti. Veseli me što se u njemu okupilo gotovo sve najbolje iz našeg sporta, ali isto tako u regatama guštaju i brojni amateri jer su brodovi zabavni i konkurentni – ispričao je Luka Šangulin koji je s posadom Panjića aktualni pobjednik CRO Melges 24 Cupa i pobjednik prve ovogodišnje regate u Dubrovniku.

Foto: CRO Melges 24

CRO Melges24 Cup jedri se uz partnerstvo specijalne bolnice Medico, Sailing Pointa i One Sailsa.

Rezultati nakon prvog dana (3 održana jedrenja): 1. Panjić 4, 2. Point One 12, 3. Mataran 24 16, 4. Cro-a-Sail 17, 5. Tutta Forza 20, 6. Universitas Nova 21, 7. Cezibordo 21, 8. Yikes 26, 9. Obi-Wan 26, 10. Joyrunner 28, 11. Blue Label 30., 12. Iggy 30, 13. Amor Wave 31, 14. Palmina 40.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.