3 min. čitanja

FOTO Bahati Poljaci na Čiovu izbetonirali put od viletine i vlastiti odvod do mora!

FOTO Bahati Poljaci na Čiovu izbetonirali put od viletine i vlastiti odvod do mora!
Foto: Čitatelji

SLATINE - Otočani s Čiova, točnije, mjesta Slatine, kako kažu, muku muče s Poljakom koji godinama maltretiraju mještane, goste, ali i devastira pomorsko dobro na najbahatiji mogući način. Najnovija ilegalna betonska "instalacija" s odvodnim cijevima nastala je prije samo dva dana, a sve se događa na šljunčanoj plaži koju Slatinjani nazivaju Dionice.

- Mještani već par godina vode bitku. Komunalni redari su bili u već nekoliko navrata, ali nikome ništa. Poslao sam komunalnom redarstvu prijavu. Nemamo pritužbe na rad komunalnog redarstva, ljudi stvarno izlaze na teren i rade svoj posao, no problem je u ovim strancima koji ne prezaju ni od čega - priča nam Mislav Domić, predsjednik Mjesnog odbora Slatine.

- Tu su neki meštri su iz Poljske i s njima imamo već par godina problema. Evo sad su najnovije izbetonirali odvod od bazena, naime prije dva dana ga tamo nije bilo! Radi se o villi Sun and Sea (Sunce i more) Sun and Sea koja se iznajmljuje i na Bookingu - priča nam mještanka Slatina koja je i sama prijavljivala ove ljude.

Kazne do 130 tisuća eura!

- Prije godinu dana je stavio pero za svoje goste, prijavljen je pa je to makao. Nakon toga je jet skijeve je turirao po plićaku, prijavljen je i onda je nakratko i s tim stao. Nakon toga je quadovima gnjavio goste, vozeći ga po plaži uz šugamane i ljudima uz samu glavu, a sad je kupio i gusjeničara. Toliko je puta prijavljivan. Sve makne i opet dogodine isto - prepričava drugi Slatinjanin.

Mjesni odbor je kontaktiran, oni su poslali inspekciju. Upit smo i mi poslali Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, pa ćemo odgovor objaviti čim ga dobijemo.

Pokušali smo nazvati i samog devastatora, no ženska osoba koja nam se javila na telefon je (na engleskom jeziku, jer ne zna hrvatski) kazala da će prenijeti informaciju gazdi. Preko iste osobe navodno se javio gazda, koji kaže da će idućeg tjedna doći u Hrvatsku i najprije razgovarati s policijom, te je onda spreman naći se s nama. Odgovorili smo mu da nemamo ništa protiv da razgovaramo odmah. Na upit je li spreman vratiti sve odmah u prvobitno stanje ili platiti visoku kaznu, nije imao komentara.

Ovakav bahatluk jednostavno zove da mu dođu inspektori i zalijepe kaznu, a koja prema novom Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama nije bezazlena i iznosi do 130 tisuća eura!

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

RUŠITI I NAPLATITI MILIJUN KUNA! Hoće li ova divljačka gradnja u moru Sukošana biti primjer drugima u primjeni novog Zakona?
Pomorsko dobro najveći je prirodni resurs Hrvatske a ipak se u prijedlogu novog Zakona o pomorskom dobru i upravljanju lukama, upravljanje i nadzor dobrim dijelom prepušta lokalnim vlasima i službama. Proizlazi to iz jučerašnje panel rasprave koju je organiziralo Ministarstvo mora. Ono je nakon 20 godina odlučilo promijeniti

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.