Formirali 'ljudski lanac' i spasili nasukanu posadu

SVIJET - Filipinska obalna straža spasila je 14 članova posade nasukanog broda tako što je formirala 'ljudski lanac'. Plovilo s više od 1.900 litara goriva u spremnicima ostaje pod stalnim nadzorom.

Kapetan malog filipinskog teretnog broda izvjestio je 25. veljače da brod ima problema s motorom. Uskoro nisu bili u mogućnosti manevrirati  pa je plovilo nastavilo plutati morem tijekom noći.

Pokrajinska obalna straža se zbog velikih valova nije uspjela približiti brodu. Međutim, u ponedjeljak ujutro, 27. veljače, gotovo dan nakon što se brod nasukao, valovi su se smirili. Članovi obalne straže uspjeli su zategnuti uže za spašavanje i formirati ljudski lanac kako bi pomogli 14 članova posade da dođu do obale.

Svi članovi posade sigurno su došli do obale i prošli zdravstvene preglede te su odvezeni u obližnji grad, piše The Maritime Executive.

Obalna straža izvješćuje da nastavlja nadzirati plovilo s više od 1.900 litara goriva u spremnicima. Također planiraju pregledati trup zbog pukotina ili znakova oštećenja koji bi mogli dovesti do izlijevanja nafte.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Dubrovčanin, kapetan Mario Rončević, s posadom spasio živote 36 Kubanaca
Da su dubrovački pomorci izrazito cijenjeni u svijetu nije novost. Ipak, s vremena na vrijeme, iz svijeta dođe priča koja pokazuje kako oni nisu samo vrijedni radnici, već su i veliki ljudi. Jedna takva priča dolazi iz dalekog Meksičkog zaljeva. Dubrovčanin Mario Rončević, kapetan na brodu Rostrum…
SPAŠENO TROJE DJECE S PUČINE Isplovili na daskama kod Lokve Rogoznice, pronađeni kod Brača! | | Morski HR
Sinoć, 17. srpnja 2022. godine, oko 22 sata Policijska postaja Omiš zaprimila je informaciju kako se s područja Lokve Rogoznice troje djece, stranih državljana, u dobi od 15 i 14