Filipović: "Trgovački lanci pokušavaju prevariti građane, to im neće proći!"

Zbog poskupljenja nakon uvođenja eura, ministar gospodarstva Davor Filipović danas je okupio predstavnike trgovačkih lanaca.

- Inflacija je trenutno 13,5 posto. Vidimo da se to najviše odnosi na cijene u trgovačkim lancima. Vlada je u covid krizi osigurala plaće za privatni sektor. Trgovci podižu cijene i pokušavaju prevariti građane. To im neće proći - poručio je nakon sastanka Davor Filipović.

- Ono što sam poručio trgovačkim lancima, a to poručujem i svima koji će pokušati iskoristiti ovu situaciju prelaska na euro da zarade na građanima, to im neće proći i Vlada će učiniti baš sve da zaštiti standard građana - dodao je.

PRIPAZITE NA OVO! Čim je stigao euro, krenula neopravdana poskupljenja i muljanja s računima - Plenković sazvao hitan sastanak!
“Kako ih nije sram?” - samo je jedna od poruka, pristigla u našu redakciju na ime onih ugostitelja i trgovaca koji su se dobro okoristili prijelaznim razdobljem promjene valute u kojem je moguće plaćati kunama i eurima. - Danas u jednom trgovačkom lancu, cijene u eurima i kunama - ka

Državni inspektorat je na terenu

- Pitao sam ih kako je moguće da su cijene goriva pale, a da nitko nije smanjio cijene. Nitko nije odgovorio na to pitanje. Struja je u Sloveniji puno skuplja nego kod nas pa kako to nisu cijene padale. Ni na to mi nisu odgovorili - rekao je Filipović.

- Državni inspektorat će dati precizan izvještaj. Kad vi razgovarate s predstavnicima lanaca, sve je u redu, nitko nije povećao cijenu… A svi znate što se događa kad odete u trgovinu. Došlo je do povećanja cijena. Državni inspektorat ali i sve druge institucije će raditi svoj posao, a sve kako bi zaštitili građane - poručio je ministar.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Stipe Petrine nakon uvođenja eura: ”Što će ostati od Hrvatske? Grb, zastava i himna...”
Načelnik Primoštena Stiše Petrina, osvrnuo se na uvođenje eura u monetarni sustav Republike Hrvatske. - Euro je stupio na scenu .I što će ostati od Hrvatske? Grb, zastava i himna svakako. I predsjednik, razumije se samo po sebi. A osim toga – malo, vrlo malo. Ostat će državica-sluga koja će poslu…