Festival u Vruji traži volontere – Primaju sve, a osobito one koji vole uništavati prirodu

Početkom srpnja u zaštićenoj uvali Vruja između Omiša i Brela održava se drugo izdanje Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode. Organizatori i ove godine pripremaju bogat program, a da bi isti funkcionirao kao po špagi pozivaju volontere da im se pridruže u organizaciji događaja.

Najveći betonski event na jadranskoj obali suvereno galopira prema svom drugom izdanju. Održat će se na svima dobro poznatoj lokaciji, u nekad rajskoj uvali koja je zahvaljujući privatnom poduzetniku s moćnim političkim vezama potpuno devastirana. Iako je riječ o državnoj zemlji i zaštićenom području, na kojoj gradnja nije dopuštena, Stipe Latković godinama ju je betonirao, mijenjao i u neku ruku privatizirao.

Budući da državne institucije i lokalna samouprava nisu reagirale na ovo kršenje zakona, stvar u svoje ruke uzela je grupa volontera, građani, stanovnici okolnih mjesta kojima je prekipjela samovolja oparenih pojedinaca koji se ponašaju kao da zakoni za njih ne vrijede.

U srpnju prošle godine, kada je održano prvo izdanje ovog originalnoga festivala, interes javnosti bio je golem, a veliki odaziv “štovatelja devastacije obale” očekuje se i ove godine. Organizatori stoga traže volontere koji bi cijeli događaj podigli na višu razinu. Uvjeti su vrlo jednostavni. Dovoljno je da njegujete ljubav prema bespravnoj gradnji i širite mržnju prema prirodi te da ste 2. srpnja slobodni od bilo kakvih drugih obaveza.

Konkretno, traže security-volontere, tech-volontere (za lajvanje, foto i druge tehnološke stvari), volontere s mišićima koji bi pomogli u prenošenju stvari i volontere koordinatore koji bi operativno pomogli u realizaciji mikro-dijelova događanja.

Prijaviti se možete na email vrujafestival@gmail.com do 2. lipnja.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog divljačke gradnje u uvali Vruja, podignuta optužnica protiv Stipe Latkovića