2 min. čitanja

Festival čokolade u Opatiji - Uvukla se u sve opatijske pore i obogatila ponudu ugostitelja i hotelijera

Festival čokolade u Opatiji - Uvukla se u sve opatijske pore i obogatila ponudu ugostitelja i hotelijera
Foto: Pixabay

OPATIJA - Veza Opatije s čokoladom je već godinama neraskidivo povezana zahvaljujući upravo Festivalu čokolade, najvećem i najstarijem događaju u Hrvatskoj, posvećenom toj nezamjenjivoj poslastici.

Do 17. stoljeća u njoj je uživala samo elita, vjerovalo se da ta slastica ima ljekovita i afrodizijačka svojstva. Danas je to jedna od najpopularnijih delicija na svijetu, a veza između nje i Opatije neraskidiva je već gotovo dva desetljeća.

- Volimo čokoladu jer nas čini sretnima, fina je, slatka - rekla je posjetiteljica festivala.

Mliječna, tamna, s dodacima, važno da je čokolada, čak i u kombinaciji sa svinjskom masti.

Foto: Pixabay

- Radili smo na receptu 6 mjeseci i kao Nutella je, samo još tri puta bolja - kroz smijeh je rekao Mate Srdanović, proizvođač čokolade.

Sve je dobro ako je napravljeno od čokolade.

- Čokolada je vrlo podatan materijal, možete raditi haljinu od nje, možete raditi skulpture, slike, znači možete raditi sve - kazala je Georgette Yvette Ponte, kiparica i slikarica.

Uvukla se stoga čokolada u sve opatijske pore i obogatila ponudu ugostitelja i hotelijera.

- Čoko masaža uvijek je dobar izbor jer bogata je antioksidansima, čini kožu mekom i elastičnom te umanjuje stres i napetost - istaknula je Martina Ivkić, voditeljica wellness centra.

Baš i kao kad se njezini mirisi i okusi umiješaju u gastroponudu.

- Svi naši gosti mogu uživati u čokoladi u svim mogućim kombinacijama, od deserata do slanih jela, mislim da se radi o najslađem vikendu u godini, rekao je Ivan Sarajlić, glasnogovornik LRH.

Vikendu koji privlači goste, domaće i strane.

- Festival čokolade postao je zaista snažan motiv za dolazak u destinaciju. Promociju radimo i na domaćem i na stranom tržištu, što se vidi po brojkama jer danas u Opatiji ima jako puno Austrijanaca, Nijemaca i već su ovdje grupe koje imaju unaprijed naručene degustacije čokolade - kazala je Suzi Petričić, direktorica TZ-a Opatija, za HRT.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.