Fešta "od Tomosa" na splitskim Skalicama

Dobre stvari jednostavno ne stare, a pokazalo je to i mnoštvo okupljenih na "Tomos druženju". Ono što veseli je i veliki broj najmlađih koji ovaj legendarni motocikl vjerojatno vide prvi put.

Dva sata druženja ispred omalene Tomos garaže u Splitu okupilo je stotinjak zaljubljenika u ovu apsolutnu legendu asfalta. Roditelji su sa sobom poveli i djecu jer tradiciju, posebno kada je ovako dobra, treba brižno čuvati.

Uz Tomos ide sve retro, pa je tako glazba "pičila" s kazetofona, u garaži su visjeli amblemi Hajduka koji je nedavno proslavio 113. rođendan, svi su posjetitelji dobili poklon majicu, a djeca su naravno najviše voljela stol sa hranom, sokovima i grickalicama, javljaju nam kolege iz Dalmacije danas.

Tko god je došao mogao je i prođirati Tomosom, neki u pratnji, a neki samostalno Ako nisu imali kacige, organizatori su se i za to pobrinuli jer sigurnost je na prvom mjestu.

A pazite sad ovo, u svijetu u kojem svi strahujemo za svoju imovinu, u svijetu u kojem svake sekunde čujemo novu vijest iz sfere kriminala, ima i drugačijih stvarnosti. Jedna takva je i ovo okupljanje ljubitelja Tomosa gdje nikoga tko je njime poželio prođirati nisu pitali čak ni osobnu iskaznicu. Organizatorima je bilo bitno samo da imaju važeću vozačku dozvolu i da nisu konzumirali alkohol.

- Ma nema straha da će koji motor nestati, pitamo samo ljude imaju li vozačku i upozorimo ih na nultu toleranciju na alkohol. Sve vam je dobronamjerna čeljad, nema straha za motore - rekla je Nikolina Đanović, jedna od organizatorica.

Čak i one koji nisu znali voziti organizatori su naučili na licu mjesta. Predivno, zar ne!

Od prvi travnja kreće i rad sa stranim gostima, pa će i pristup biti ipak mrvicu ozbiljniji.

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

TOMOS 4 Priča o legendarnoj penti | | Morski HR
Vjerojatno najzastupljeniji vanbrodski motor na ovim prostorima. Po broju prodanih primjeraka zaslužio je ući u Guinessovu knjigu rekorda. Iako je tvornica Tomos proizvela niz modela, popularna