>
  1 min. čitanja

FEKALNI VODOSKOCI Nova “atrakcija” u Stobreču – Turisti zgroženi

FEKALNI VODOSKOCI Nova “atrakcija” u Stobreču – Turisti zgroženi
Foto: Screenshot / Dalmacija danas

STOBREČ – Za vrijeme jutrošnjeg neverina na području Stobreča, u kojem u pola sata palo 17 litara kiše po kvadratnom metru, u stobrečkoj vali došlo je do incidentnog prelijeva fekalnih voda u more.

Nesnosan smrad širi se stobrečkom uvalom, a situacija se ponavlja godinama i to svaki put kada padne obilnija kiša.

– Kakvu poruku šaljemo građanima Stobreča, ali i samim tustima kojih još ima? Kao što se može vidjeti na snimci koju sam snimio, pojavio pravi vodoskok govana. Ovakve situacije se ponavljaju čak i ljeti i nešto bi hitno trebalo napraviti – kaže za Dalmaciju danas Ante iz Stobreča.

Nadležne službe kažu da je problem to što je 70 posto domaćinstava ilegalno spojilo oborinske vode na kanalizacijski sustav. Zbog toga kod svakih obilnijih oborina pumpa u parku ne uspijeva ispumpati oborinske i fekalne vode prema Stupama nego se aktivira incidentni preljev u stobrečkom plićaku.

Za vrijeme oseke incidentni preljev ne dopire čak ni do mora, a sustav je napravljen za vrijeme izgradnje Eko Kaštelanskog Zaljeva.

U Gradu su svjesni problema i najavljuju rješavanje ovog problema, među ostalim, redovitim ophodnjama komunalnih radara koji će ilegalno priključenim domaćinstvima naplaćivati kazne.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.