1 min. čitanja

Evo kako će izgledati nova spektakularna Kantrida

Evo kako će izgledati nova spektakularna Kantrida
Foto: HNK Rijeka, Fiuman.hr

Najava izgradnje kompleksa na Kantridi koji uključuje i veliki nogometni stadion očekivano je privukao ogromnu pažnju kvarnerske javnosti, a više informacija o tom mega projektu otkriveno je na konferenciji za medije u zgradi gradske uprave.

Prezentacija je uz predsjednika HNK Rijeke, Damira Miškovića, okupila i tri najjača regionalna političara. Bio je ovo događaj kojeg nisu propustili gradonačelnik Marko Filipović, župan Zlatko Komadina i ministar Oleg Butković.

Novi stadion Kantrida bit će kapaciteta od 12 do 18 tisuća, u planu je izgradnja i tri nebodera, koji će imati 35 katova i biti visoki 116 katova. Hotel u sklopu kompleksa će imati maksimalno 200 soba. Napravit će se i garaža s 1400 mjesta. Mišković je poručio kako bi krajem 2025. godine mogla početi gradnja, a radovi bi trebali trajati tri do četiri godine.

Procjena je da cijela investicija košta više od 100 milijuna eura, a za sve je zainteresiran konzorcij u kojem su Black kite E&C Investment Fund, Luxembourg, Fiume Kantrida Develpoment d.o.o., Rujevica, Rijeka, (tvrtka kćer Black kite E&C Investement Fund), Teanna ltd, London, ZDL arhitekti, Rijeka, Aestus development d.o.o., Rijeka, Kamgrad d.o.o., Zagreb, piše Fiuman.hr.

SuperSurvey.com

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.