2 min. čitanja

FOTO: ERK Leut iz Blaca očistio uvale Elafita

FOTO: ERK Leut iz Blaca očistio uvale Elafita
Foto: ERK Leut

Ekološki ronilački klub (ERK) "Leut" iz Blaca pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti Republike Hrvatske proteklog je tjedna realizirao drugi po redu ekološki projekt "Uvale Elafita 2023."

Prvi projekt 'Korak prema nultom onečišćenju voda, zraka i tla' je realiziran u Blacama, u lipnju ove godine uz suglasnost Srednje škole 'Metković'.

Projekt 'Uvale Elafita 2023.' se provodio kroz tjedan dana, te su čišćene uvale otoka Koločep, Šipan i Jakljan - ukupno pet ronilačkih eko akcija u kojima su ronioci Leuta izvadili veliku količinu otpada te ga predali lokalnim komunalnim službama na zbrinjavanje.

Provođenje akcija je planirano u skladu s vremenskim uvjetima, prvenstveno imajući na umu sigurnost ronilaca, ali je unatoč kiši i olujnom jugu odrađen veliki posao.

Članovi ERK "Leut" žele zahvaliti Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na pokroviteljstvu, Gradu Dubrovniku, lokalnim samoupravama i komunalnim službama, HRS-u na podršci, ERK "Periska" Ploče na pomoći u akcijama, te svim svojim donatorima.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.