2 min. čitanja

Elon Musk: Cybertruck će biti dovoljno vodootporan da posluži kao čamac te prelazi rijeke, jezera, pa čak i mora

Elon Musk: Cybertruck će biti dovoljno vodootporan da posluži kao čamac te prelazi rijeke, jezera, pa čak i mora
Foto: QUATRO RODAS / Twitter

Nakon nekoliko mjeseci izbivanja, bar što se medijskog prostora tiče, izvršni direktor Tesle Elon Musk u četvrtak je iznio nove pojedinosti o Cybertrucku, zbijajući šale na društvenim mrežama o sposobnosti Cybertrucka da posluži i kao brod.

Tijekom godina vidjeli smo mnoge zabilježene videozapise Teslinih vozila koja su se lako nosila s poplavljenim ulicama i cestama. Sam Elon Musk je, pogledavši neke od tih zapisa, rekao da Model S može dovoljno dobro plutati da se pretvori u čamac, generirajući potisak rotacijom svojih kotača, piše Drive Tesla Canada.

Musk je tada naglašavao odricanje od odgovornosti, budući da se korištenje spomenutog modela S  kao čamca preporučuje samo na kratko vrijeme.

Sa Cybertruckom Musk sad govori istu stvar, iako se čini da će njegova sposobnost da se 'pretvori' u čamac biti dovoljna za prelazak nekih većih vodenih površina.

U svom tvitu u četvrtak ujutro, Musk je rekao da će "Cybertruck biti dovoljno vodootporan da nakratko posluži kao čamac, tako da može prijeći rijeke, jezera, pa čak i mora koja nisu previše valovita."
Dajući primjer svojih potencijalnih sposobnosti, Musk je dodao da Cybertruck mora moći prijeći kanal kako bi stigao do otoka South Padre iz pogona SpaceX Starbase u Boca Chici.

Musk se obično na ovaj način zafrkava kad ga fanovi ispituju na Twitteru, pa s obzirom da je ovo bio nenametnuti tweet, moglo bi se pretpostaviti da smo sve bliži konačnoj proizvodnoj verziji Cybertrucka.

Od posljednjeg ažuriranja od Muska u lipnju, Tesla je finalizirao dizajn Cybertrucka, a još uvijek treba ući u proizvodnju sredinom 2023.

S teaser slikama Dana umjetne inteligencije koje prikazuju Cybertruck, sutra bismo mogli vidjeti proizvodni Cybertruck.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.