2 min. čitanja

Edukativnom akcijom "Čuvari mora" u OŠ Strožanac-Podstrana obilježen Mediteranski dan obale

Edukativnom akcijom "Čuvari mora" u OŠ Strožanac-Podstrana obilježen Mediteranski dan obale
Foto: Press

PODSTRANA - Trodnevnom edukativnom akcijom "Čuvari mora", koja se organizira u osnovnim školama Strožanac-Podstrana, Meje (Split) i Sutivan na Braču, Upravni odjel za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije obilježava Mediteranski dan obale 2023, međunarodni dan koji se prigodnim aktivnostima obilježava u svim zemljama Sredozemlja 25. rujna.

Akcija je organizirana u sklopu projekta "Pomorsko je dobro" te u suradnji s Institutom za oceanografiju i ribarstvo Split, Prirodoslovno-matematičkim fakultetom Sveučilišta u Splitu, inicijativom Oceanografija na otoku i Centrom za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija PAP/RAC.

Prva radionica održana je danas u Osnovnoj školi Strožanac-Podstrana gdje su mali "čuvari mora", učenici 2. razreda aktivno su sudjelovali na radionici o strujanju mora i devastaciji obale, a potom i u mini kviz testiranju njihova znanja kroz pitanja o moru i zaštićenim morskim vrstama - dupinu i glavatoj želvi. Najbolji među njima dobio je prigodni poklon u vidu 3D puzzla.

Edukativna akcija "Čuvari mora" sutra (26. 09.) se nastavlja radionicom i kvizom u splitskoj OŠ Meje, a potom preksutra (27. 09.) i u OŠ Sutivan na Braču za uzrast od 1. do 4. razreda.

Splitsko-dalmatinska županija zajedno sa svojim partnerom Centrom za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija PAP/RAC  svake godine obilježava Mediteranski dan obale edukativnim akcijama za najmlađe, smatrajući kako kao društvo moramo još više ulagati u senzibiliziranje javnosti o ekologiji mora i klimatskim promjenama, kao i u edukaciju djece od najranije dobi o potrebi zaštite i očuvanja mora, morskih ekosustava i okoliša jer je to ulaganje u budućnost.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.