1 min. čitanja

Dva Canadaira sudjeluju u gašenju požarišta na Svilaji – Gori i na Šolti

Dva Canadaira sudjeluju u gašenju požarišta na Svilaji – Gori i na Šolti
Foto: Boris Kačan

Dva Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su u ponedjeljak, 17. kolovoza 2020. u akciju gašenja požara na Svilaji u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Još jedan požar planuo je i na Šolti. Iz Javne vatrogasne postrojbe Split doznajemo da se zapalio deponij iznad Grohota. U tijeku je lokaliziranje požara, a u pomoć su pozvane zračne snage Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (15. lipnja) do zaključno 16. kolovoza 2020. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 30 požara (14 u Šibensko-kninskoj, 10 u Splitsko-dalmatinskoj, četiri u Zadarskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj i Ličko-senjskoj županiji).

Sveukupno su zračne protupožarne snage u akcijama gašenja požara ostvarile oko 190 sati naleta pri čemu je izbačeno više od 6100 tona vode.

Uz gašenje požara provedeno je i 20 protupožarnih izviđanja sa protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je u izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava “Orbiter 3B” bio angažiran 10 puta.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.