2 min. čitanja

Dubrovnik ipak nije najskuplji grad u Hrvatskoj?

Dubrovnik ipak nije najskuplji grad u Hrvatskoj?
Foto: Pixabay (Ivan Vuksa)

SVIJET - Na stranici koja analizira troškove života u gradovima diljem svijeta neočekivano se ispred Dubrovnika našao - Zadar!

Kada su u pitanju troškovi života u gradovima diljem Hrvatske, na prvom mjestu nisu ni Dubrovnik ni Zagreb, već - Zadar.

Nedavno je stranica Numbeo, koja analizira troškove života diljem svijeta, objavila rang listu najskupljih gradova za 2023. godinu. Ono što mnoge iznenađuje poredak je hrvatskih gradova. Pogledajmo čime su se prilikom rangiranja vodili.

Uzeli su u obzir cijene u restoranima, trgovinama, javnom prijevozu, zatim visinu režija, trošak zdravstvene zaštite, najma i ostaloga. Tim postupkom dobili su ukupan indeks troškova života.

Prema njihovoj ljestvici, najskuplji grad za život u Hrvatskoj je Zadar, koji se našao na 141. mjestu, dva mjesta iza Ljubljane. Nakon Zadra, po skupoći hrvatskih gradova slijedi Dubrovnik, na 145. mjestu. Zagreb se našao na 150. mjestu, a prate ga Rijeka na 172., Split na 173. te Osijek na 189. mjestu.

Kada gledamo Europu, prema listi na stranici Numbeo, najskuplji su švicarski gradovi koji na ljestvici zauzimaju prvih pet mjesta (Basel, Zurich, Lausanne, Zug, Bern i Ženeva), a slijede norveški gradovi (Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim i Tromso).

Očekivano su za život najjeftiniji ukrajinski gradovi Harkiv, Lavov, Odesa i Dnipro.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Ulaznica za dubrovačke zidine skočila na 35 eura!
Da cijene gotovo svega dodatno rastu uvođenjem eura nije nova vijest, ipak, da bi cijena ulaznice za obilazak dubrovačkih zidina mogla skočiti i na 35 eura šokiralo je hrvatsku javnost. Društvene mreže pune su komentara o ovom “fenomenu”, a portal danas.hr sve je provjerio s Društvom pr…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.