1 min. čitanja

Dubrovčani podijeljeni oko ponovnog prihvata kruzera

Dubrovčani podijeljeni oko ponovnog prihvata kruzera
Foto: Facebook

Stožer civilne zaštite ovih je dana najavio mogućnost da se kruzerima ipak odobri uplovljavanje u Dubrovnik. Naime, prema sadašnjim odredbama, u hrvatske luke ne smiju uplovljavati brodovi s više od 200 putnika. Dubrovčani su oko toga podijeljeni.

Posljednji kruzer s putnicima u Dubrovnik je uplovio prije gotovo pola godine. U dubrovačkoj luci trenutačno je samo jedan kruzer s posadom, koji će tu idućih mjeseci čekati bolja vremena. Iako zasad nema konkretnih najava, u Lučkoj upravi spremni su za prihvat kruzera, javlja HRT.

Dio Dubrovčana koji žive od turizma ipak smatra da bi kruzeri u ovom trenutku donijeli više štete nego koristi.

– Malo su se i hoteli popunili, ima nešto gostiju, vidi se, nisu to neki kupci, ali su potrošači, ako su po hotelima i ovo. I zato mislim, radi dobrobiti, da bi mogli ove godine preskočit kruzere, mišljenja je prodavač suvenira Mirso Đulančić.

– Fala Bogu da nedostaju, ali moramo se prilagoditi, nije ovo samo pogodilo nas, nego cijeli svijet, tako da moramo biti razumni i da se prilagodimo situaciji, smatra izrađivačica lepoglavske čipke Verica Dubovečak.

Iako je u porastu elitni turizam, što se vidi po većem broju privatnih zrakoplova i jahti, to, prema mišljenju dijela građana, nije dovoljan poticaj dubrovačkom gospodarstvu.

Pregovori o mogućem dolasku MSC-ova kruzera u Dubrovnik još traju. Najave kruzera za iduću godinu i više su nego dobre, no ostaje vidjeti na koji će se način razvijati epidemiološka situacija, i u Hrvatskoj, i na emitivnim tržištima.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Ministar Božinović najavio povratak kruzera u Dubrovnik
Gradonačelnik Dubrovnika zatražio izmjenu uredbe za uplovljavanje većih kruzera
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.