2 min. čitanja

Dubrovačka krim policija Odlukom ministra Božinovića dobila iznimno priznanje

Dubrovačka krim policija Odlukom ministra Božinovića dobila iznimno priznanje
Foto: MUP

DUBROVNIK - Priznanje je u ime cijele Službe kriminalističke policije primio voditelj Službe Zoran Tikvica koji je istaknuo kako ovo priznanje pripada svim policijskim službenicima Službe kriminalističke policije, posebice Odjela kriminaliteta droga, ali i svim ostalim policijskim službenicima jer se kvalitetni rezultati rada mogu postići jedino ustrajnim radom i međusobnom suradnjom.

Odlikovanje je dodijeljeno za izniman doprinos općenitoj i specijalnoj prevenciji suzbijanja kriminaliteta droga, što je u javnosti proizvelo osobito pozitivan stav i povjerenje u policiju.

Podsjetimo, tijekom posljednje dvije godine Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zaplijenila je preko 700 kg kokaina, 240 kg heroina, 250 kg ketamina, oko 200 kg marihuane, oko 1 500 stabljika indijske konoplje.

Spriječeno je više međunarodnih lanaca krijumčarenja kokaina i heroina iz Južne Amerike koja je preko Hrvatske bila namijenjena zapadnoeuropskom tržištu.
Zbog neovlaštene proizvodnje i promet drogama ova Policijska uprava je tijekom posljednje dvije godine uhitila 98 osoba, od kojih 16 stranih državljana.

Tijekom ovih kriminalističkih istraživanja Policijska uprava dubrovačko-neretvanska  usko je i uspješno surađivala s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Upravom kriminalističke policije, Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Carinskom upravom, državnim odvjetništvom i kolegama iz drugih policijskih uprava i susjednih zemalja.

Priznanje je u ime ministra Božinovića predao načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević koji je i ovom prilikom zahvalio policijskim službenicima na predanom radu zahvaljujući kojima danas imamo siguran grad, sigurnu županiju i u konačnici sigurnu Hrvatsku.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.