DRAMATIČAN VIDEO Okruženi buktinjom, spasio ih kanader: “Bježite, ostavi to i bježi od tamo!”

ZATON – Pred mještanima šibenskog Zatona bit će teška noć, kazuju nam vatrogasci i mještani koji će se rasporediti na višekilometarskoj liniji vatrene fronte koja se stvorila danas u poslijepodnevnim satima. Jedna obitelj ostala je zarobljena unutar požara. Spasio ih je kanader i to doslovno u zadnji čas!

Županijski centar 112 Šibenik zaprimio je više dojava o većem broju djece na obali u Raslini koja su bila okružena dimom te su pozvani Lučka kapetanija i Pomorska policija koji su ih prevezli u Bilice gdje je načelnik općine otvorio školu za njihov smještaj. U prijevoz djece i nekoliko odraslih osoba samoinicijativno su se uključili i građani sa svojim brodicama.

Na požarište su upućeni i pripadnici Hrvatske vojske te vatrogasci iz Ličko-senjske županije. Na požarištu je preko 180 vatrogasaca.

Gašenje je u tijeku, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Izgorjelo je između deset i dvadesetak kuća, ali srećom ljudskih žrtava nema.

Iz Zatona nam stiže dramatična snimka obitelji koja je spašavala svoju imovinu; kuću, maslinik i vinograd.

– U jednom trenutku našli smo se u potpunom vatrenom okružemnju. Gotovo da nije bilo strane gdje se može pobjeći. Vatreni jezik je odjednom prešao stotinjak metara i ušao u naše masline, ali srećom da su bile uređene, pa nije bilo visoke trave koja će gorjeti. Da ne nastradamo, spasio nas je kanader koji je doslovno u zadnji čas polio vatrenu liniju koja je zaprijetila i nama osobno. Zahvaljujući njima, sad smo živi – kazuje nam Damir T. koji večeras ne stigne ni predahnuti jer njega, njegovu obitelj, susjede, vatrogasce i sve koji mogu gasiti, čeka besana noć.

– Evo pratimo vatrenu liniju koja nam se opet približava i samo čekamo kad će opet doći. Sve ovisi o vjetru i vjerojatno sreći – zaključuje Damir.

Kako je to izgledalo, pogledajte u ovom videu:



Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

GALERIJA KATASTROFE Zaton kod Šibenika kao da je progutao vulkan!
KATASTROFA KOD ŠIBENSKOG ZATONA Gore kuće, ljude spašavaju brodovima!