2 min. čitanja

DRAMA KOD VRGORCA Žena s automobilom upala u Jezero - vozilo potonulo, nju našli na stablu

DRAMA KOD VRGORCA Žena s automobilom upala u Jezero - vozilo potonulo, nju našli na stablu

VRGORAC - Posljednjeg vikenda u studenom na području Vrgorca odvijala se akcija spašavanja ženske osobe u kojoj su djelatnici Postaje granične policije Vrgorac poduzeli sve kako bi spasili ženu koja se našla u životnoj opasnosti.

U subotu, 26. studenog 2022. godine  u 05,20 sati policijska službenica - šef smjene u Postaji granične policije Vrgorac zaprimila je informaciju od DVD-a Vrgorac kako ih je nazvala  nepoznata ženska osoba da je na nepoznatom području vozilom sletjela s ceste, da je vozilo upalo u vodu i da traži pomoć. Šef smjene u policijskoj postaji zaprimio je informaciju u mogućoj lokaciji mobitela i to je bio početni trag.

Odmah su na teren, u polje Jezero upućene dvije policijske ophodnje na način da pokušaju locirati ženu. Zbog velikih oborina navedeno područje bio je poplavljen i pristup otežan, također je u tom trenutku bio i mrak što je uveliko odmagalo locirati ženu koja je trebala pomoć. Šef smjene je stupio u kontakt s ženskom osobom koja je je bila u panici i strahu. Kako bi je umirio i doveo u stanje da može od nje dobiti konkretne informacije, rečeno joj je kako se na terenu nalaze policijski službenici te da pokušavaju doći do nje te da surađuje s policijskim službenicima koji za njom tragaju.

Policijska službenica je iz operativnog dežurstva analizirajući lokaciju i dobivene informacije uputila i dodatne policijske službenike koji su se otišli na moguću lokaciju osobe. Policijski službenici su koristeći se svjetlonosnim signalima na vozilu, megafonom, bljeskalicama na mobitelu, ulazeći u hladnu vodu pokušali locirati osobu. Što je naposljetku i uspjelo, policijskim službenicima Policijske uprave dubrovačko neretvanske koji su se također uključili u potragu za osobom, a koji su informaciju o lokaciji osobe proslijedili kolegama iz PU splitsko dalmatinske. Osoba je locirana na stablu, okružena dubokom vodom, na udaljenosti od oko 300 metara nizvodno od mjesta gdje je vozilo upalu u vodu.

Kako bi što prije pomogli pothlađenoj osobi, policijski službenici su u blizini pronašli čamac bez vesla, a koristeći se rukama i komadima daske doveslali do ženske osobe, pomogli joj ući u čamac te sa sebe dali dijelove odore kako bi je utoplili. Osoba je s čamcem prevezena na sigurno te predana djelatnicima HMP koji su je zbog pothlađenosti prevezli u Dom zdravlja Vrgorac na daljnji pregled.

Na ovaj način policijski službenici pokazali su da su u svakoj situaciji spremni pomoći građanima u opasnosti i obaviti svoju  zadaću - spašavanje života.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.