1 min. čitanja

Dozvole za tunju, panulu, trapulu – ipak će se moći kupiti

Dozvole za tunju, panulu, trapulu – ipak će se moći kupiti
Foto: Pixabay

Dobra vijest za sve sportske i rekreativne ribolovce : ako ste propustili nabaviti godišnju dozvolu – Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je izmjenu zakonske regulative kako bi svim ljubiteljima tunje, panule, trapula i drugih alata koji su zakasnili ipak omogućilo kupovinu godišnje dozvole, javlja Radio Zadar.

Oni koji nisu nabavili godišnju dozvolu do 1.ožujka imat će to priliku nakon što se usvoji Pravilinik koji je trenutačno na e-savjetovanju. Pojašnjenje je dala Valentina Andrić iz Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe Odjela za ribarstvo u Zadru:

– Izmjene uvode novu kategoriju dozvola za 180 dana. Na taj način svi naši ribari rekreativcii sportaš imati priliku kupiti dozvolu do 31.12. ove godine. Cijene dozvola su ostale slične kao i kod godišnjih dozvola i bitno je da će naši umirovljenici odnosno stariji od 65 godina na otocima moći dobiti dozvolu jer se ona ne kupuje. Jedini izuzetak je za ove koji će kupovati dozvolu od 180 dana je u tome što se uz nju ne može kupiti posebna dozvola za parangale, osti, vrše i feral – izjavila je Andrić.

U tijeku je e-savjetovanje o izmjenama Pravilnika o izmjeni i dopunama Pravilnika o športskom i rekreacijskom ribolovu na moru pa će trebati pričekati da prođe čitava zakonska procedura.

– Zainteresirani do 24. Svibnja mogu dati svoje primjedbe, prijedloge, nakon toga Pravilnik mjerodavno Ministarstvo daje na objavu u Narodne novine. Ako ne bude neočekivanih zastoja očekujem objavu do 15. Lipnja, pa će se za ovo ljeto moći nabaviti dozvola – završava Andrić.

Napomena za nabavku godišnjih dozvola za iduću godinu – morate se javiti i kupiti dozvolu do 1. ožujka 2019.-e !

Radio Zadar

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.