1 min. čitanja

Dovršetak radova na ribarskoj luci Brižine u Kaštelima kasnit će dva mjeseca

Dovršetak radova na ribarskoj luci Brižine u Kaštelima kasnit će dva mjeseca
Foto: Kastela.org

KAŠTEL SUĆURAC – Iako je prošlo nešto više od godinu dana od kada su službeno otvoreni, radovi na izgradnji ribarske luke na Brižinama još nisu završeni, unatoč najavama kako će sve biti gotovo za 12 mjeseci.

Projekt je to Lučke uprave Split, koji kašnjenje u završetku radova opravdavaju situacijom s koronavirusom, pri čemu su pojedini radovi bili zaustavljeni, a neki usporeni. No, tvrde, još dva mjeseca i sve će biti gotovo, piše portal grada Kaštela.

– Radovi na izgradnji ribarske luke Brižine započeli su prije godinu dana s rokom završetka od 364 dana. Zbog novonastale situacije vezane za COVID-19, rok za dovršetak radova je prolongiran na 15. studenog ove godine. Ukoliko ne bude dodatnih nepredviđenih situacija radovi će do navedenog roka biti i okončani.

U ovom trenutku u tijeku su završni radovi i nabava opreme – kazali su u splitskoj Lučkoj upravi.

A kada sve bude gotovo ribari će na ovom području dobiti nove vezove, čime će se povećati kapacitet prihvata brodova, dobit će saniran podmorski i nadmorski zid dosadašnje luke, objekt za privremeno skladištenje svježe ribe i opskrbu ledom, prostor za skladištenje ambalaže, prostor za servisiranje mreža, nove sanitarno-higijenske uvjete i drugo. Cijeli prostor će se oplemeniti i urediti, a električna mreža bit će pojačana.

Projekt uređenja teži oko 44 milijuna kuna, za što je iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo osigurano 36 milijuna kuna.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Počeli radovi na ribarskoj luci Brižine, ministrica poljoprivrede: “Mi u naše ribare i njihovu budućnost sustavno ulažemo”
Mogli smo, a nismo: Od čak 331 milijun EU kuna za uređenje ribarskih luka, povukli smo 206 milijuna!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.