1 min. čitanja

Dosad u Omišlju uplinjeno više od 9,7 milijuna kubičnih metara ukapljenog prirodnog plina

Dosad u Omišlju uplinjeno više od 9,7 milijuna kubičnih metara ukapljenog prirodnog plina
Foto: LNG Hrvatska

Odkad je započeo s radom i to onim komercijalnim, terminal za ukapljeni prirodni plin (UPP/LNG) u Omišlju, uplinjeno je više od 9,7 milijuna kubičnih metara ukapljenog prirodnog plina te je u hrvatski transportni sustav otpremljeno više od 6 milijardi kubičnih metara prirodnog plina.

Prema podacima koje je objavila tvrtka LNG Hrvatska, u tekućoj plinskoj godini već je prekrcano 30 transportnih brodova za prijevoz ukapljenog prirodnog plina, a u idućim danima očekuje se prekrcaj posljednjeg tereta namijenjenog tom terminalu u ovoj plinskoj godini.

U istom razdoblju u transportni sustav Hrvatske otpremljeno je više od 2,5 milijarde kubičnih metara prirodnog plina, što predstavlja više od 71 posto svih količina prirodnog plina koje ulaze u transportni sustav Hrvatske.

To potvrđuje važnost terminala za tržište prirodnog plina u Republici Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, ističu iz LNG Hrvatske.

Plinska godina je razdoblje koje počinje u 6 sati 1. listopada tekuće godine i traje do 6 sati 1. listopada iduće godine, osim ako nije drugačije određeno propisima Europske unije.

Komercijalni rad LNG terminala u Omišlju počeo je u siječnju 2021., uplovljavanjem prvog LNG tankera sa 143.000 kubičnih metara ukapljenog prirodnog plina, prenosi HRT.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.