DORH naredio dodatne izvide zbog napada na Platku

Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Rijeci u petak je izvijestilo da je, nakon analize zaprimljenog policijskog izvješća, odlučilo kako su u vezi s nedavnom tučnjavom na Platku potrebni dodatni izvidi nakon kojih će biti donesena državnoodvjetnička odluka o čemu će objaviti priopćenje.

Iz Državnog odvjetništva navode da ono ne potvrđuje primitak kaznenih prijava i posebnih izvješća, no da zbog velikog interesa javnosti i više upita, odgovaraju da je Državno odvjetništvo zaprimilo posebno izvješće PU primorsko-goranske vezano za događaj na Platku od 29. siječnja 2023.

STRAVIČNE SCENE Istrenirani borci divljali BMW-om na Platku, zapeli, pa pretukli HGSS-ovce
Neviđeno divljaštvo dogodilo se u nedjelju navečer, nakon što je za vikend na Platku održan sportski spektakl Euro kup u skibikeu, skibobu, snowscootu i 3-Skiju. Napadnuti su HGSS-ovci, a da stvar bude gora, pretukli su ih istrenirani borci. Jedan pretučeni HGSS-ovac ima ozljede vratne kralježnice,…

Nadležno ODO u Rijeci je nakon analize zaprimljenog izvješća odlučilo da je, na temelju Zakona o kaznenom postupku, potrebno provesti dodatne izvide po okončanju kojih će biti donesena državnoodvjetnička odluka o čemu će biti objavljeno priopćenje na mrežnoj stranici.

Riječko tužiteljstvo u četvrtak je priopćilo da ih Policijska uprava primorsko-goranska do tada nije izvijestila o tučnjavi na Platku u kojoj su ozlijeđene tri osobe, o čemu su saznali iz medija, pa je zatražena dostava pisanog izvješća o svemu do sada utvrđenom.

Policija je jučer izvijestila da će petoricu sudionika tučnjave na Platku prekršajno prijaviti, no među njima nije ozlijeđeni pripadnik HGSS-a, kako je ranije objavljeno.

Incident se dogodio u nedjelju na skijalištu Platak, nakon što su trojica mladića u BMW-u, driftajući po skijaškoj stazi, upali u dublji snijeg i zaglavili se. Zatražili su od jednog pripadnika HGSS-a da im izvuče automobil, a kada im je objasnio da to ne može učiniti, napali su ga i udarali.

Oglasio se HGSS o divljačkom napadu MMA boraca na njihove članove: “Ogorčeni smo!”
Hrvatska gorska služba spašavanja oglasila se o slučaju premlaćivanja svojih članova i jedne djevojke na popularnom skijalištu Platak. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti: “Ogorčeni smo ovim bezočnim napadom na naše članove koji su proteklog vikenda odvojili svoje slobodno vrijeme kako bi osi…

Dobio je više udaraca, među ostalim i nogom u glavu te je onesviješten. U pokušaju razdvajanja i smirivanja situacije mladići iz BMW-a su udarili još nekoliko osoba pa je troje ozlijeđenih završilo u riječkom KBC-u gdje je utvrđeno da je riječ o lakšim ozljedama, piše HRT.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

OBJAVLJENA SNIMKA TUČNJAVE Policija se predomislila i svalila sve na novinare: “Ipak nismo prijavili pripadnika HGSS-a”
Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci dostavljeno je opće posebno izvješće s kompletnom dokumentacijom o nemilosrdnom napadu istreniranih boraca na pripadnike HGSS-a i jednu djevojku na skijalištu Platak. - Policijska uprava primorsko-goranska obavještava javnost da je danas, 2. veljače…
Nasilnik s Platka izbačen iz borilačkog kluba
Šef borilačkog kluba, vidno ogorčen nasiljem i krajnje nesportskim ponašanjem, izbacio je iz kluba nasilnika s Platka. Izrazio je i žaljenje što se ovaj ružan događaj povezuje s njime i sa sportom dio kojega je i sam. Među brutalnim akterima napada na skijalištu Platak bio je i član