1 min. čitanja

Donesen Program dodjele državnih potpora za razvoj luka otvorenih za javni promet Republike Hrvatske

Donesen Program dodjele državnih potpora za razvoj luka otvorenih za javni promet Republike Hrvatske
Foto: Lučka uprava Split

Program državnih potpora za razvoj luka otvorenih za javni promet Republike Hrvatske za razdoblje 2021. - 2026. godine stupio je na snagu 30. studenog 2022. godine.

Na temelju ovog Programa dodjeljivat će se potpore s ciljem modernizacije i unapređenja lučke infrastrukture kako bi se povećala kvaliteta javnog pomorskog prijevoza, kapaciteti za prihvat brodova u obalnom linijskom pomorskom prometu, povećala sigurnost putnika i osigurala održiva mobilnost te poboljšala opća kvaliteta života na priobalju i otocima.

Korisnici potpora sukladno ovom Programu su lučke uprave koje upravljaju lukama od osobitog (međunarodnoga) gospodarskog interesa za Republiku Hrvatsku i županijske lučke uprave, a čije su osnivanje, ustrojstvo i djelatnost odredeni Zakonom o pomorskom dobru i morskim lukama.

Kriteriji i postupci za dodjelu potpora sukladno ovom Programu i uvjetima utvrđenim Mjerom Cl.4.R3-Il u okviru NPOO, kao i upute za prijavitelje kojima ce se urediti pravila o načinu podnošenja projektnih prijedloga, definirati uvjeti prihvatljivosti koje moraju ispunjavati korisnici iz stavka 2. ovog članka, kriteriji odabira projektnih prijedloga, prihvatljivi troskovi te intenziteti/iznosi bespovratnih sredstava koji se mogu dodijeliti, pokazatelji postignuća projekata i ostali uvjeti bitni za provedbu mjera utvrdenih NPOO, u skladu s pravilima o potporama iz predmetnog Programa utvrdit će se u pozivu na dostavu projektnih prijedloga.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.