2 min. čitanja

Dok traje lovostaj na srdele, dobro raspoloženi tribunjski ribari krpaju mreže

Dok traje lovostaj na srdele, dobro raspoloženi tribunjski ribari krpaju mreže
Foto: Unsplash / Ilustracija

TRIBUNJ - Dok traje sezona lovostaja na srdele, tribunjski ribari vrijeme ulažu u pripremu alata. Na pitanje kakav je to vez s kojim krpaju mrežu, odgovaraju - najlipši vez!

Naime, od 17. siječnja 2023. u 00:00 do 15. veljače 2023. u 24:00 sata proglašena je privremena obustava okružujućim mrežama plivaricama - srdelarama na području cijelog ribolovnog područja Republike Hrvatske.

Za navedeno razdoblje postoji mogućnost financiranja u okviru Programa za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2021.-2027. godine.

Neki od osnovnih uvjeta su da ribarsko plovilo ne smije obavljati nikakvu ribolovnu aktivnost tijekom trajanja privremene obustave te mora biti vezano u luci. Članovi posade ne smiju obavljati bilo koju vrstu ribolova ili drugu djelatnost, plovilo mora biti autorizirano za plivaričarski ribolov i imati dostatnu minimalnu ribolovnu aktivnost od ukupno 120 ribolovnih dana ostvarenih tijekom 2021. i 2022. godine, od čega najmanje 51% ribolovne aktivnosti ostvarene u dijelu plivaričarskog ribolova.

Toga se strogo drže tribunjski profesionalci pa trenutno krpaju rupe u mrežama, dotjeruju brodove i, naravno, dobro se zabavljaju jer sve je lakše uz dozu smijeha. Cijeli brod se mora pregledati, popraviti pokvareno, izmijeniti uništeno, piturati i zaštiti od mora, piše ŠibenikIN.

Tako se, dok ih fotoreporter snima, pitaju je li to za Playboy ili Glas Koncila, a na pitanje kakav je to vez s kojim krpaju mrežu, odgovor je jednostavan - najlipši vez!

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

TRIBUNJSKI RIBARI ZABRINUTI Svaki ribarski brod godišnje izvuče do 10 tona smeća | | Morski HR
Petu godinu zaredom okupili su se ronioci, volonteri i ribari kako bi očistili tribunjski akvatorij. Brigu o okolišu ne prepuštaju slučaju. I starije, i mlađe generacije žele potaknuti na
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.