2 min. čitanja

Dogradonačelnik najavio: "Na Splitskoj Zapadnoj obali napokon će se zakonski naplaćivati vezovi"

Dogradonačelnik najavio: "Na Splitskoj Zapadnoj obali napokon će se zakonski naplaćivati vezovi"
Foto: Bojan Ivošević

SPLIT - Dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević najavio je konačno rješenje legalne naplate veza na zapadnoj obali u tom gradu.  

- Nakon godina i godina za Grad Split uzaludnog ilegalnog naplaćivanja vezova na Zapadnoj obali za vrijeme bivših gradskih uprava, radi čega tvrtka Splitska obala na temelju kazni Carinske uprave u našem mandatu vraća sve zarađeno Republici Hrvatskoj, konačno će se početi zakonito naplaćivati vezove od strane Županijske lučke uprave SDŽ na temelju odluke Vlade RH koja bi se trebala sutra izglasati kao 11. točka dnevnog reda 195. sjednice Vlade RH - najavio je Bojan Ivošević.

Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Odluku Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije o dopuni Odluke o osnivanju Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije, na dnevnom je redu Vladine sjednice.

Podsjetimo, u nedavnom intervjuu za Morski HR ravnatelj Lučke uprave Split Vice Mihanović je također napomenuo da upravljanje Zapadnom obalom treba preuzeti Državna lučka uprava i s aspekta sigurnosti:

- S obzirom na značajno povećanje prometa unutar gradskog lučkog akvatorija, pitanje je trenutka, a to se potvrdilo ovo ljeto kad je jedan brod udario tamo u benzinsku postaju i potopio se, kad će se to morati kontrolirati s jednog mjesta. A i sramota je da kad dođu nautičari na jednu takvu reprezentativnu rivu, kažete im: „Niti ćete ovdje što moći dobiti, a niti ćete išta platiti.“ Pa to nema nigdje u svijetu! – zaključuje Mihanović.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VELIKE INVESTICIJE LUČKE UPRAVE SPLIT Više od 130 milijuna eura u projekte koji mijenjaju vizuru grada s mora
Luka Split je od osobitog međunarodnog i gospodarskog interesa za Republiku Hrvatsku, a u posljednje vrijeme suočava se s brojnim izazovima, koje nameće porast prometa i turistički pritisak u sezoni. Lučka uprava Split kontinuirano ulaže u lučku infrastrukturu, s ciljem pružanja izvrsnih uvj…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.