2 min. čitanja

Dodijeljeno više koncesija za pomorsko dobro i za djelatnost akvakulture u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Dodijeljeno više koncesija za pomorsko dobro i za djelatnost akvakulture u Dubrovačko-neretvanskoj županiji
Foto: Boris Kačan

DUBROVNIK – Na sedmoj sjednici skupštine Dubrovačko-neretvanske županije usvojeno je među ostalim i Izvješće župana o radu za drugo polugodište 2021. godine, a dodijeljeno je i više koncesija za gospodarsko korištenje pomorskog dobra na Lastovu, u Orebiću, Korčuli, Blatu, Veloj Luci kao i 70 koncesija radi obavljanja djelatnosti akvakulture na području Malostonskog zaljeva i Malog mora.

Obrazlažući svoje izvješće o radu, župan Nikola Dobroslavić uvodno je rekao kako je polugodište bilo izazvono i složeno, ali i uspješno.

– Unatoč svim teškoćama zaključili smo godinu uredno i gospodarili proračunom kako to dobar gospodarstvenik radi. Obilježila ga je borba s COVID-om koja je bila uspješna zahvaljujući aktivnostima našeg zdravstva. COVID kriza donijela nam je probleme u gospodarstvu i turizmu i samo zahvaljujući otpornosti naših gospodarstvenika, ali i potpora Vlade za likvidnost, gospodarstvo nam je preživjelo i očekujemo bolje dane.

U tom razdoblju donijeli smo Plan razvoja DNŽ do 2027. godine. On je rezultat rada brojnih sudionika i to je jedan opsežan i težak posao koji je obavljen kvalitetno. Usredotočili smo se na projekte za razvoj cjelokupne županije, Pelješki most nam je fizički završen, čeka se uporabna dozvola. Studijska dokumentacija za autocestu se počela izrađivati, radi se dokumentacija za brzu cestu preko Pelješca. U lučkoj infrastrukturi u tijeku ili za nama su veliki projekti, od Puntina, do Donjeg Čela na Kalamoti koje je jučer završeno.

Duba pelješka, Trpanj i Drače su pri završetku, PPT Vela Luka će biti gotov do kraja godine. Luku Ubli čeka javna nabava, Polačište se čeka izvođač, za Pernu imamo građevnsku dozvolu, pripremamo brojne komunalne lučice. Odlično funkcionira brzobrodska linija za Lastovo, za Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje nakon ponovljenog natječaja dobili smo za 170 milijuna kuna manju cijenu – rekao je među ostalim župan te dodao kako se većina projekta financira iz državnog proračuna ili EU fondova.

Na sjednici je usvojen i Godišnji program rada s Financijskim planom za 2022. g. Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, kao i Program rada Županijskog Savjeta mladih Dubrovačko-neretvanske županije za 2022. godinu.

Sve točke dnevnog reda možete pogledati OVDJE.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.