2 min. čitanja

Dobre vijesti za mališane i roditelje iz Ploča i okolice

Dobre vijesti za mališane i roditelje iz Ploča i okolice
Foto: Regionalni dnevnik

PLOČE - Od odlaska bivšeg pedijatra u mirovinu, tisuće roditelja iz grada i okolice dvije su godine bili primorani zdravstvenu pomoć za svoje mališane tražiti u susjednim gradovima. Sada napokon mogu odahnuti jer je s radom započela nova pedijatrica.

Mali pacijenti iz Ploča i okolice te dijela Pelješca, koji ovamo gravitiraju zbog trajektne veze s Trpnjem, sada napokon imaju odabranu liječnicu.

- Ova ordinacija je definitivno otvorena. Radi u punom opsegu i što se mene tiče dugoročno će ostati otvorena. Tako da, svi oni koji žele upisati svoju djecu u ovu ordinaciju mogu dobiti potpunu pedijatrijsku skrb za svoju djecu -rekla je za Regionalni dnevnik Ana Čovo Dujmović, specijalistica pedijatrije.

Velika je to vijest za sve roditelje koji se sada, kažu, osjećaju sigurnije. Mnogi su osim kod zamjenskih pedijatara u Metkoviću, pomoć od 2022. morali tražiti u još udaljenijem Splitu ili Vrgorcu.

- Super nam je što je ona ovdje, ne moramo više ići u Metković. Tu nam je, mogu i pješice doći - govori Matea Zvonar iz Ploča.

- Prije smo bili upisani, to jest djevojčica je bila upisana u Metkoviću gdje smo također bili zadovoljni, međutim uvijek je problem putovanje, pogotovo kad je nekakva žurna situacija gdje mi roditelji želimo da nam dijete bude čim prije pregledano - naglasila je Iva Marinović iz Ploča.

Popunjavanje pedijatrijske mreže u Hrvatskoj višegodišnji je problem i teško ga je riješiti. No, u dolini Neretve situacija po tom pitanju napokon je pozitivna.

- Što se tiče pedijatrije, situacija u dolini Neretve nije dobra nego je odlična, jer gradovi Ploče, Opuzen i Metković sa okolnim naseljima, su u ovom trenutku sva četiri popunjena sa specijalisticama pedijatrije, kolegicama koje su mlađe do srednje životne dobi - ističe Čovo Dujmović.

Poručuje kako u ordinaciji još ima mjesta za nove pacijente. Pločani se nadaju da je ovo samo jedno u nizu rješenja problema medicinske skrbi u njihovom gradu, jer je zbog skorih odlazaka u mirovinu nekoliko liječnika, kadar obiteljskih liječnika prijeko potreban.

A.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.