1 min. čitanja

Dobar posao u Norveškoj - nastavlja se bušenje, potpisani su ugovori vrijedni 1,75 milijardi dolara!

Dobar posao u Norveškoj  - nastavlja se bušenje, potpisani su ugovori vrijedni  1,75 milijardi dolara!
Foto: Screenshot/X(@Splash_247)

Norveški energetski div Equinor produžio je ugovore za offshore usluge bušenja kod obale Norveške s kompanijama KCA Deutag, Odfjell Technology i Archer.

Prvi ugovori s ove tri kompanije potpisani su 2018. s opcijom za tri razdoblja od dvije godine. Prva dvogodišnja opcija ugovorena je 2022. godine. Iz Equinora navode da će ugovori za usluge bušenja na fiksnim platformama kod obale Norveške osigurati posao za 2.000 ljudi godišnje, a njihova se vrijednost procjenjuje na 18,4 milijarde NOK (1,75 milijardi dolara), piše Splash 247.

Tri će tvrtke pružati usluge bušenja, dovršavanja, intervencije, začepljenja, održavanja i modifikacija na svih 19 Equinorovih platformi. Novi ugovori započet će 1. listopada 2024., te će se trenutne aktivnosti time nastaviti.

Equinor je s KCA Deutag dogovorio nove ugovore i produženja starih, ukupne vrijednosti preko 450 milijuna dolara. Uz četverogodišnje produženje postojećeg ugovora koji pokriva pet platformi na poljima Oseberg i Kvitebjørn, kompanija je također dobila dodatni posao za pružanje usluga bušenja i održavanja na platformama Njord i Heidrun. Tvrtka također ima ugovor s Equinorom za upravljanje, rad i održavanje dizalica Askepott i Askeladden Cat J.

Odfjell Technology je dobio ugovor vrijedan 2 milijarde NOK za usluge bušenja na četiri platforme. Equinor je iskoristio mogućnosti proširenja usluga bušenja na platformama Johan Sverdrup i Heidrun, dok je dodijelio nove poslove za radove na Grane i Visund.

Treći posao pripao je Archeru i radi se o četverogodišnjem produženju ugovora za usluge bušenja, s procijenjenom vrijednošću ugovora od 8 milijardi NOK.

Prema ugovoru, Archer će pružati usluge bušenja na 9 od 19 Equinorovih platformi kod obale Norveške. To uključuje platforme Gullfaks A, B i C, Sleipner A, Snorre A i B i Statfjord A, B i C. Za ovaj ugovor, Archer će servisirati 12 platformi.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.