1 min. čitanja

Dionice Tankerske Next Generation odlaze sa burze

Dionice Tankerske Next Generation odlaze sa burze
Foto: Tankerska plovidba

Kako je jučer objavljeno na stranicama Zagrebačke burze, Središnje klirinškog depozitarno društvo izvijestilo je da će 22. prosinca u svom informacijskom sustavu provesti korporativnu akciju prijenosa dionica manjinskih dioničara Tankerske Next Generation na Tankersku plovidbu, javlja Poslovni.hr.

Uz preknjižbu će se istovremeno isplatiti pravična naknada manjinskim dioničarima u iznosu od 78 kuna za svaku redovnu dionicu, stoji u obavijesti SKDD-a. Podsjetimo, to je istovjetna cijena koju je Tankerska plovidba ponudila tijekom svoje dobrovoljne ponude za preuzimanje Tankerske Next Generation koja je završila 28. studenog.

U toj ponudi zadarski je brodar povećao svoj udjel u svojoj tvrtki-kćeri na 97,24 posto. Pravo na isplatu otpremnine ostvarit će dioničari na čijim će računima u SKDD-u 21. prosinca na kraju dana biti upisane dionice Tankerske Next Generation, dodali su iz depozitorija.

Sukladno tome, oglasila se i Zagrebačka burza. U njezinom priopćenju stoji da je zadnji dan trgovine Tankerskom Next Generation bio 19. prosinca, a da prestanak uvrštenja 8,7 milijuna dionica stupa na snagu 22. prosinca.

Jedan od razloga prestanka uvrštenja stoji u Pravilima Burze, gdje je kao uvjet za uvrštenje na Službeno tržište propisano da javnosti mora biti distribuirano najmanje 25 posto dionica, a da navedeni postotak dionica mora biti distribuiran na najmanje 30 dioničara.

Time s domaćeg tržišta kapitala odlazi dionica koja je 2015. označila prvu pravu početnu ponudu dionica (IPO) nakon velike financijske krize 2008., od koje se domaće tržište još uvijek nije oporavilo.

D.G. 

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.