1 min. čitanja

Diljem Hrvatske zaprimljene dojave o eksplozivnim napravama u zgradama pravosudnih tijela i trgovačkim centrima!

Diljem Hrvatske zaprimljene dojave o eksplozivnim napravama u zgradama pravosudnih tijela i trgovačkim centrima!
Foto: Wikimedia

U kratkom vremenskom razdoblju jutros je više policijskih uprava zaprimilo informacije o anonimnim dojavama da su u zgradama/objektima pravosudnih tijela na njihovom području navodno postavljene eksplozivne naprave.

Anonimne dojave se odnose na navodno postavljene eksplozivne naprave u većem broju objektima/zgradama pravosudnih tijela na područjima 18 od 20 policijskih uprava sa sjedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Slavonskom Brodu, Vukovaru, Bjelovaru, Sisku, Varaždinu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Karlovcu, Gospiću, Puli, Virovitici, Čakovcu i Koprivnici.

Na sve lokacije su upućeni policijski službenici protueksplozijske službe koji provjeravaju istinitost dojava i poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a s ciljem zaštite sigurnosti građana.

Naknadno su se anonimne dojave o navodnim eksplozivnim napravama postavljenim u zgradama/objektima pravosudnih tijela, proširile na trgovačke centre diljem Hrvatske.

U odnosu na ove anonimne dojave policija, u suradnji s odgovornim osobama trgovačkih centara, poduzima potrebne mjere i radnje provjere istinitosti dojave te zaštite građana/posjetitelja.  

O obavljenim protueksplozijskim nalazima oglasile su se:

Policijska uprava ličko-senjska - I u Gospiću zaprimljena dojava o mogućoj postavljenoj eksplozivnoj napravi

Policijska uprava istarska- Zaprimljene anonimne dojave o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama na više lokacija pravosudnih tijela

Policijska uprava šibensko-kninska - Pregledom objekta Županijskog suda u Šibeniku nije potvrđena dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi

Pu dubrovačko-neretvanska - Dubrovnik - u objektu pravosudnih tijela nisu pronađena eksplozivna sredstva

Policijska uprava primorsko-goranska - Pregledom objekata pravosudnih tijela nisu potvrđene dojave o postavljenim eksplozivnim napravama

Policijska uprava zadarska - Zaprimljene anonimne dojave o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama na više lokacija pravosudnih tijela

Policija podsjeća sve građane na samozaštitno ponašanje i pozivamo ih da u slučaju uočavanja sumnjivih predmeta ili osoba o svemu obavijeste policiju na 192.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.