1 min. čitanja

Digitalizacija u Biokovskom botaničkom vrtu - Kroz VR naočale pogledajte ''let orla'' nad Makarskom i Kotišinom

Digitalizacija u Biokovskom botaničkom vrtu - Kroz VR naočale pogledajte ''let orla'' nad Makarskom i Kotišinom
Foto: Grad Makarska

MAKARSKA - Nabavom nove opreme za pješačke staze započela je digitalizacija bogate botaničke baštine u Biokovskom botaničkom vrtu Kotišina.

Jedan od najzanimljivijih noviteta su zasigurno VR naočale koje prikazuju „let orla“ nad Makarskom i Kotišinom sa naglaskom na biokovski botanički vrt, a na pješačkim stazama postavljeni su i novi info panoi, audio stupovi s dvojezičnim sadržajem, opisne pločice sa QR kodom te dodatna oprema za označavanje i zaštitu biljaka. Konkretno, nabavljena su 3 info panoa, 3 audio stupa sa solarnim napajanjem, 4 podna panoa, izrađeno 200 novih opisnih pločica sa QR kodom te po prvi put nabavljena 3 seta VR naočala.

Oprema za pješačke staze nabavljena je zahvaljujući projektu Endemic Pathway -ePATH koji je odobren u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020., a u kojem je Grad Makarska jedan od partnera.

Cilj projekta je jačanje i diverzifikacija turističke ponude kroz prekograničnu suradnju i poboljšanje upravljanja i održivog korištenja kulturne i prirodne baštine. Ukupna vrijednost nabave opreme iznosila je 328.504,35 kuna, a sufinanciranje u sklopu projekta iznosi 85% prihvatljivih troškova.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.