2 min. čitanja

Detalji jezive nesreće na Korčuli: Ni jedan od trojice mladića nije bio vezan, brzina je bila stravična!

Detalji jezive nesreće na Korčuli: Ni jedan od trojice mladića nije bio vezan, brzina je bila stravična!
Mjesto nesreće – Foto: Dalmatinski portal

VELA LUKA – Cure novi detalji o teškoj prometnoj nesreći koja se sinoć dogodila na Korčuli.

Podsjetimo, u izlijetanju automobila s državne ceste između Blata i Vele Luke na otoku Korčuli sinoć oko 00:45 poginula su tri mladića. Najmlađi (19) je vozio, a s njim su u automobilu bila još dva prijatelja. Imali su 22 odnosno 24 godine. Nijedan nije bio vezan, objavila je policija.

Sva trojica poginulih mladića bila su iz Smokvice. Dvojica od njih, Ante Salečić i Tomislav Tomašić, bila su članovi lokalnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Kako neslužbeno doznaje Dubrovački Vjesnik, mladići su se prije nesreće zabavljali u jednom kafiću u Blatu.

“Dva vozača odlučila ići zaobilaznicom jer su malo popili”

Kako je kafić zatvorio u ponoć, mladići su navodno s ekipom odlučili zabavu nastaviti u privatnoj vikendici u Veloj Luci. Navodno ih je bilo više i na zabavu u vikendicu su krenuli s tri automobila, dva su vozača odlučili krenuti zaobilaznicom, voziti polako i izbjeći policiju na glavnoj cesti jer su malo popili. Trojica mladića navodno nisu pila pa su odlučili glavnom cestom.

Zavoj na kojem su izletjeli s ceste do danas je mnogima bio koban i otočanima je dobro poznat. Vozili su navodno Golfa 3, a 19-godišnji vozač, najmlađi među trojicom, položio je tek prošle godine. Nepregledan zavoj, mokar kolnik i kako neslužbeno doznajemo jako velika i neprilagođena brzina razultirali su tragičnom nesrećom. Automobil je udario u obližnje stablo i kako doznajemo puknuo na pola! Brzina je bila tolika da na cesti nema niti tragova kočenja, piše Dubrovački Vjesnik.

Tjedan dana žalosti

– Ovakvu tragediju Smokvica ne pamti. Proglasit ćemo sedam dana žalosti – kazao je za Dalmatinski portal načelnik Općine Kuzma Tomašić.

Tjedan žalosti obilježava se od sutra, 3. siječnja, do 10. siječnja 2022. godine. Obvezno je isticanje zastave na pola koplja na zgradi Općine i na drugim javnim zgradama i mjestima. U tjednu žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera.

PROČITAJTE JOŠ:

STRAŠNA TRAGEDIJA Trojica mladića poginula u teškoj prometnoj nesreći na Korčuli
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.