2 min. čitanja

DETALJI HAVARIJE JAHTE U KORČULANSKOM KANALU Za sve kriv kvar pogonskog postrojenja

DETALJI HAVARIJE JAHTE U KORČULANSKOM KANALU Za sve kriv kvar pogonskog postrojenja
Foto: MMPI

Dojava o pogibelji prema MRCC Rijeka zaprimljena je jučer, 24. lipnja u 13.04 sati od voditelja, ujedno vlasnika motorne jahte „La Belle“, hrvatske zastave, koji je prijavio požar u potpalublju te obavijestio Središnjicu o izvršenoj evakuaciji svih članova posade na pomoćnu brodicu. Na plovilu su boravile ukupno četiri osobe, uključujući voditelja, od kojih nitko nije ozlijeđen.

Pomorska nesreća motorne jahte dogodila se u Korčulanskom kanalu, između otoka Korčule, Hvara i Visa, kamo je odmah po dojavi zbog blizine angažirana spasilačka brodica iz sastava Lučke ispostave Lastovo te vatrogasci iz Smokvice, koji su na mjesto nesreće doplovili vatrogasnom brodicom i započeli s gašenjem opožarene jahte, no s obzirom na oštećenja od požara jahta je u potpunosti potonula na dubinu od oko 70 metara. O događaju je obaviještena i Pomorska policija Vela Luka.

Na mjestu potonuća osim plutajućih ostataka sa potonule olupine nije uočeno značajnije površinsko onečišćenje mora. Četvero brodolomaca po dolasku u Vela Luku dali su iskaz službenicima velolučke Ispostave, u okviru očevida o uzrocima ove pomorske nesreće. Okončanjem spasilačke akcije prema svim sudionicima u pomorskom prometu tim područjem obustavljeno je odašiljanje SECURITE poruke, putem Obalne radio postaje ORP Split-radio.

Temeljem iskaza voditelja i članova posade u okviru preliminarnog očevida, službenici Lučke ispostave Vela Luka kao vjerojatni uzrok potonuća naveli su požar u pogonskom postrojenju motorne jahte, što je za posljedicu dovelo do potpunog potonuća plovila. U tijeku su daljnje očevidne radnje o uzrocima ove pomorske nesreće, izvijestili su iz Ministarstva mora.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO: DRAMA NA PUČINI Kod otočića Proizd potpuno izgorjela i potonula jahta
Veliki požar progutao je luksuznu jahtu danas oko 14.00 sati u akvatoriju Vele Luke, o čemu je Morski HR prvi izvijestio. U međuvremenu od Dobrovoljnog vatrogasnog društva Smokvica doznajemo da je jahta u potpunosti izgorjela i potonula. - U 13:50 dobivamo dojavu o požaru jahte
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.