2 min. čitanja

Depresiju liječi veslanjem - Sada planira na jednogodišnji put morem u kajaku

Depresiju liječi veslanjem - Sada planira na jednogodišnji put morem u kajaku
Foto: Twitter

Kako je to boriti se s dugogodišnjom depresijom dobro zna 59-godišnji Nick Ray, avanturist iz Škotske koji ulazak u sedmo desetljeće života planira proslaviti u kajaku, veslajući duž obale Škotske. Nick je poznati škotski influencer koji na svom Youtube kanalu govori o važnosti mentalnog zdravlja, a prati ga nekoliko desetaka tisuća obožavatelja iz cijelog svijeta.

Nick otvoreno priča internetskoj publici o svojoj borbi s depresijom zbog koje si je prije tri godine umalo oduzeo život. To razdoblje je, kaže, srećom iza njega, a kako bi pomogao svima koji su u sličnoj situaciji odlučio se na veliki pothvat u kojem će jednu cijelu godinu provesti veslajući duž škotske obale.

U moru turobnih vijesti, senzacionalnih naslova i negativnih energija, Nick želi svojim pratiteljima, ali i široj javnosti predstaviti drugačiji život, svijet kakav on uistinu jest bez negativnog utjecaja čovjeka, a najbolji način da to učini je da skupi najosnovnije stvari i zavesla u jednogodišnju avanturu. Danas slavi 59. rođendan, a plan je da vesla do svog 60. rođendana, kazao je za škotski BBC.

Iako Ray naglašava dobrobiti povezivanja s prirodom, svjestan je da je bijeg u divljinu na godinu dana fantazija za većinu ljudi – osobito u vrijeme kada se milijuni bore sa sve većim životnim troškovima.

-  Cijela ideja ovog putovanja je samo uroniti u ljepote Škotske. Ali dublja točka iza putovanja je mentalno zdravlje. Ne znam gdje ću završiti, ali znam da će biti nevjerojatno istraživati Škotsku s njezine morske strane. Ako mogu prebroditi zimu i u proljeće/ljeto doći s druge strane to je pomalo kao da doživljavam i pobjeđujem svoju depresiju. Ići ću u tamu i crnilo i izaći u svjetliji svijet s druge strane - ispričao je Nick Ray, koji se nada da će njegovo 12-mjesečno putovanje postati simbol nade za druge.

Cjelokupno putovanje dokumentirati će na svom Twitteru i Youtube kanalu.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.