2 min. čitanja

Dani otvorenih vrata policije u Makarskoj!

Dani otvorenih vrata policije u Makarskoj!
Foto: Mup.hr

"Budi Zakon", službeni je naziv kampanje kojom policija pokušava ovaj poziv približiti mladim ljudima.

Kako bi se mladima približio policijski poziv, policijski službenici Policijske uprave splitsko dalmatinske jučer su u Makarskoj, u kompleksu srednjih škola na adresi Breljanska 3, u dvorištu i atriju škole održali  „Dan otvorenih vrata“  u sklopu provođenja kampanje "Postani policajac/policajka“.

Srednjoškolci su u druženju s policijskim, ali i pravosudnim službenicima mogli saznati o tome što sve oni rade i kakvu opremu koriste u svom radu.

Tom su im prilikom predstavljeni pojedini poslovi, odnosno rodovi policije (temeljna, interventno specijalna policija, kriminalistička, prometna, granična i prevencija) kao i  dio opreme i tehnike kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu, a sve kako bi se što više mladih upoznalo sa zanimljivostima policijskog i pravosudnog zanimanja te kako bi ih se motiviralo da se prijave na raspisani natječaj.

Objavljen je natječaj za upis 500 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac/policajka na stranicima Ministarstva unutarnjih poslova. Također, objavljen je natkečaj za upis 170 učenika/učenica u 3. razred srednje Policijske škole "Josip Jović".-

U oba programa školovanja polaznicima i učenicima osigurani su smještaj i prehrana, odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknada za osobne potrebe i dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a kategorizirani sportaši imaju pravo i na pojačanu prehranu i nastavak trenažnog procesa pa su tako na policijskoj akademiji trenutno državni prvaci i osvajači medalja na domaćim i međunarodnim sportskim natjecanjima.

Sve koji završe školovanje čeka siguran posao. Osim mogućnosti napredovanja u službi, policajci i policajke imaju i mogućnost nastavka međunarodne karijere u nekima od institucija s kojima hrvatska policija surađuje, kao što su Frontex i Europol tako da se mogu profesionalno razvijati i u tom smjeru. Isto tako, Ministarstvo unutarnjih poslova omogućuje policijskim službenicima i nastavak školovanja na Veleučilištu kriminalistike i javne sigurnosti, a svi oni koje završe prekvalifikaciju ili srednju policijsku školu s prosjekom 5.0 imaju izravan upis na veleučilište. 

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.