1 min. čitanja

DAN OBRANE ZADRA Zadarska policija izlaže dio svoje opreme i sredstava

DAN OBRANE ZADRA Zadarska policija izlaže dio svoje opreme i sredstava
Foto: MUP

ZADAR – Danas u vremenu do 15,00 sati, Hrvatska policija, Policijska uprava zadarska na Bedemima zadarskih pobuna izlaže dio svoje opreme i sredstava, kojima se koristi u svakodnevnom radu, a sve kako bi žitelji našega grada Zadra i cijele Zadarske županije živjeli u miru i sigurnosti, stoga pozivaju građane da im se pridruže i posjete izloženo policijsko naoružanje, opremu i vozila.

Ovo je danas na tridesetu obljetnicu obrane  Zadra jedinstvena prilika da se prisjetimo važne i nemjerljive uloge zadarske policije u obrani svoga grada.

Već na samim počecima velikosrpske pobune i okupacije velikog dijela zadarskog zaleđa, policajci, prvenstveno pripadnici Specijalne policije, predvođeni legendarnim zapovjednikom Đurom Županom i tadašnjom upravljačkom strukturom policijske uprave, stali su časno i nepokolebljivo na branik hrvatskog prostora i naroda.

Među rijetkim smo narodima u svijetu koji se mogu pohvaliti da imaju takve redarstvene snage koje su neposredno i u najvažnijim trenucima sudjelovali u pobjedi za slobodu svoje Domovine.

Za slobodu i neovisnost hrvatskog naroda plaćena je visoka cijena u žrtvi hrvatskih branitelja, policajaca i vojnika. Svima njima, poginulim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima danas posebno odajemo počast i zahvalu.

U ovoj svečanoj prigodi čestitaju svim građanima grada Zadra spomen na jedan od najznačajnijih događaja iz Domovinskog rata, 06. listopada 1991. godine, Dan obrane Zadra.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.