1 min. čitanja

Crnogorska policija u međunarodnim vodama presrela jedrilicu s 50 migranata

Crnogorska policija u međunarodnim vodama presrela jedrilicu s 50 migranata
Foto: Youtube / Screenshot

BAR – Crnogorska policija u četvrtak je, u zajedničkoj akciji s Upravom pomorske sigurnosti Crne Gore, u međunarodnim vodama između Crne Gore i Italije otkrila jedrilicu na kojoj je bilo oko 50 migranata i u tijeku je njihovo iskrcavanje u crnogorsku Luku Bar, prenosi N1.

Kako je priopćeno, crnogorske pomorske vlasti su u srijedu kasno navečer registrirale isplovljavanje nepoznatog plovila iz uvale Trsteno u Crnoj Gori, koje se uputilo ka otvorenom moru.

Kada je bilo izvjesno da će plovilo nedopušteno prijeći državnu granicu, Nacionalni zapovjedni centar (NCC) je zatražio angažiranje helikoptera talijanske pogranične službe u sklopu zajedničke FRONTEX-ove operacije, naveli su iz crnogorske policije.

Oko jedan sat poslije ponoći helikopter je na dobivenoj GPS lokaciji uočio jedrilicu “Poseidon”, koja je plovila pod švedskom zastavom, dužine oko 12 metara, kojoj su se na krmi nalazile četiri osobe. Nakon što je termovizijskim osmatračkim senzorom detektirano vjerojatno prisustvo većeg broja ljudi u potpalublju, crnogorska policija šalje dva svoja broda da presretnu plovilo.

” Nakon duge potjere u ekonomskoj zoni oba plovila su oko 04.45h na otvorenom moru zaustavila jedrilicu i utvrdila da se na njoj nalazi oko 50 migranata“, priopćeno je iz crnogorske policije.

Jedrilica „Poseidon“ oko 13 sati je u pratnji dva broda crnogorske policije uplovila u luku Bar, gdje će svi migranti biti iskrcani i testirani na Covid19.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.