1 min. čitanja

Crnogorci ponovno prodaju otok Sveti Marko - Početna cijena 80 milijuna eura!

Crnogorci ponovno prodaju otok Sveti Marko - Početna cijena 80 milijuna eura!
Foto: Youtube / Screenshot

TIVAT - Nakon što je prošle godine platila pozamašnih 700.000 eura poreza "za nepokretnost" za 2020. godinu, tvrtka ,,Ostrvo Sveti Marko“ je, kako je predsjednik crnogorske općine Tivat Željko Komnenović potvrdio Radio Tivtu, ponovo stavila na prodaju istoimeni otok.

- Prodaje se čitav otok, a koliko sam upućen, početna cijena je oko 80 milijuna eura. Općtina Tivat nema velike ingerencije nad tim lokalitetom, ali je činjenica da je to svakako jedan od trenutno najvećih resursa i vrlo značajan za dodatni razvoj turističke privrede. Nekada je bilo izuzetno popularno mjesto za ljetovanje pa se nadamo da će se vratiti taj nekadašnji sjaj - kazao je Komnenović.

Kompanija je tada predala Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma zahtjev za izdavanje urbanističko-tehničkih uvjeta, a predviđena  je bila gradnja hotelskog kompleksa s pratećim sadržajima.

Ukupna površina otoka je skoro 340.000 četvornih metara. Na otoku je u sezoni radilo i do 200 ljudi iz Tivta i susjednih gradova.

Tivatska fima „Ostrvo Sveti Marko“ formirana je 2007. godine, kada je otok koji je bilo najatraktivnija imovina turističke firme ,,Putnik“ iz Beograda, prešao u ruke grupacije ,,Metropol“ iza koje je stajao ruski tajkun Mihail Slipenčuk. ,,Metropol“ je planirao na otogu sagraditi turistički kompleks vrijedan 400 milijuna eura.

Prema ranijem pisanju medija, Slipenčuk je nakon nekoliko godina djelove imovine ,,Metropola“ razdijelio dioničarima, a otok Sveti Marko službeno došao u posjed of shore kompanije Stala Property Holdings Ltd registrirane u Hong Kongu.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.