1 min. čitanja

Crnogorac i Ukrajinac ispaljivali vatromet usred posebnog rezervata šumske vegetacije!

Crnogorac i Ukrajinac ispaljivali vatromet usred posebnog rezervata šumske vegetacije!
Foto: Boris Kačan / Pixabay

LOKRUM – Strani državljani sinoć su se iskrcali na otoku Lokrumu pokraj Dubrovnika s kojeg su ispalili vatromet. Index doznaje o da se radi se o Ukrajincu i Crnogorcu koji su prekršajno sankcionirani.

Radi se o otoku koji je zaštićen kao Posebni rezervat šumske vegetacije. Nakon odlaska posljednjeg broda s otoka, na Lokrumu je zabranjen boravak.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske rekli su za Index kako su oko 23 sata zaprimili prijavu kako je na Lokrum pristupio tender s jahte koja je bila usidrena u blizini.

– Donijeli su kutije s vatrometom i ispalili ih na otoku. Nije došlo do zapaljenja. Vatrogasci s otoka su nam prijavili slučaj, mi smo odmah po dojavi postupali, kad smo došli, nismo ih zatekli.

Odmah smo proveli izvide, utvrdili o kojoj se jahti radi. Dovršen je prekršajni postupak. Dvojica su prekršajno sankcionirana, zapovjednik plovila koji je državljanin Ukrajine i član posade koji je državljanin Crne Gore.

Kažnjeni su novčanom kaznom od 5000 kuna i 500 kuna zbog troškova. Sve to prema zakonu o eksplozivnim tvarima, proizvodnji i prometu oružjem – rekli su nam iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.