Crni marlin od 70 kila zaletio se u brod i probušio motor

SVIJET - Crni marlin težak 70 kilograma 'napao' je brod u australskim vodama i ostavio posadu da pluta na moru. Uslijedio je jedan od najneobičnijih poziva u pomoć u australskim vodama.

Kapetan ribarskog broda rekao je da se ulovljeni marlin naglo okrenuo i pojurio prema brodu te udario u motor uništivši tako napajanje strujom.

Crni marlin poznat je kao jedna od najmoćnijih riba u oceanu te se, zbog težine lova, smatra trofejnim ulovom. Ribari su bili šokirani snagom i brzinom ove jedinke.

Zapovjednik jedinice Marine Rescue Merimbula Bill Blakeman, zajedno s volonterima, dobio je zadatak pronaći čamac i vratiti ljude na obalu.

Blakeman je rekao da u svojih 15 godina volonterske službe na moru nikada nije čuo za slučaj da je marlin oštetio plovilo.

- Imao sam tijekom godina nekoliko incidenata povezanih s morskim psima prilikom čega su napali propelere, ali nikada do sada marlin nije onesposobio plovilo - izjavio je.

Trebalo je sat vremena da dođu do broda, a cijeli postupak spašavanja trajao je oko tri i pol sata, prenosi Daily Mail.

Procjenjuje se da je crni marlin težio 70 kilograma i bio dug oko 2 metra. Najveći ikada zabilježeni primjerak bio je dužine 4,65 metara i težak nevjerojatnih 750 kila.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO: Bliski susreti sa živim svijetom oceana
Mora su predivna mjesta, puna ljepote i uzbuđenja, no ponekad mogu biti i prilično zastrašujuća. Pogledajte 15 neponovljivih trenutaka koje su doživjeli akteri ovog videa! Od susreta s velikom bijelom psinom, preko napada sabljarke na ronioca i barku, do skoka morskog lava na brod kako bi…
VIDEO: Prekrasna i bizarna bića iz oceanskih dubina!
Video uradci National Geographica nikoga ne ostavljaju ravnodušnima. Izdvojili smo za naše čitatelje jedan iz dubina oceana - uživajte u predivnim, pomalo bizarnim bićima koje rijetki imaju priliku vidjeti uživo! Imate li pet minuta slobodnog vremena ili vam jednostavno treba pauza od posl…