Crikvenički Brazilci uživaju u čistom moru, sigurnosti, ali i obazrivosti vozača

CRIKVENICA - Brazilcima se ovdašnji način života odmah svidio, a posebno uživaju u čistom moru i lijepim plažama. Jedan od njih već je otvorio i sezonu kupanja.

Crikvenički nogometni klub pojačan je za dva nova igrača. Radi se o Brazilcima Jeffersonu iz Sao Paula i Hygoru iz Fortaleza kojima se njihov novi dom na prvu svidio.

Najviše im se sviđaju plaža i more koje je, kako navode, izuzetno čisto. Ugodno su iznenađeni običajem ispijanja kave u kafićima. Naime, u Brazilu se kava pije isključivo kod kuće, istču.

Uživaju također u sigurnosti, ne osjećaju nikakve prijetnje, slobodno hodaju ulicom s mobitelom u ruci što u Brazilskim gradovima ne smiju jer ih odmah netko presretne s namjerom krađe, piše Tunera.info.

Čudno im je i kada automobili stanu da bi mogli na pješačkom prijelazu prijeći kolnik. Na pitanje bi li mogli ovdje živjeti, odlučno odgovaraju da bi mogli.

Hygor je već u Crikvenici otvorio i sezonu kupanja skokom s novog lukobrana.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Započinje uređenje dijela obalnog područja na poluotoku Kačjak
Investicija se planira realizirati kroz tri godine, a obuhvaća obnovu 7 prostornih cjelina te rekonstrukciju završne betonske obalne šetnice u cilju sanacije pomorskoga dobra. Odavno su plaže i pomorsko dobro prepoznati kao glavni gospodarski resursi i turistička infrastruktura u koju…