1 min. čitanja

Crikvenica bira najljepšu drvenu brodicu

Crikvenica bira najljepšu drvenu brodicu
Foto: Depositphotos

CRIKVENICA - S namjerom poticanja drvene brodogradnje i održavanja drvenih brodica, Županijska lučka uprava Crikvenica i ove godine izabire najljepšu drvenu brodicu na području svoje nadležnosti, objavila je Županijska lučka uprava Crikvenica.

Nagrada nosi naziv Josip (Joško) Ivančić Cene, po najistaknutijem brodograditelju crikveničkog kraja koji je u svojoj radionici proizveo više od 50 plovila, od kojih mnoga i danas krase crikveničke luke i razna druga mjesta na Jadranu.

Za valoriziranje prispjelih prijava i odabir najljepše drvene brodice osnovano je povjerenstvo u sastavu: Vladimir Matejčić, Davor Lončarić i Goran Cerović. Kriteriji odabira su kvaliteta/razina održavanja, posjedovanje vesala, jarbola i jedara te ukupan dojam. Nagrada za pobjednika je oslobađanje plaćanja godišnje pristojbe za komunalni vez. Pravo na prijavu imaju isključivo korisnici komunalnog veza na području nadležnosti ŽLU Crikvenica pod uvjetom da redovito podmiruju svoje obveze.

Prijave na natječaj su otvorene danas i traju do 15. svibnja 2024. godine. Prijave na natječaj zaprimaju se osobnim putem, putem pošte na adresu ŽLU Crikvenica, Ivana Skomerže 2/1, Crikvenica, ili putem e-maila: info@zlu-crikvenica.hr.

Rezultati natječaja objavit će se u roku osam dana od dana zaključenja natječaja na Internet stranici ŽLU Crikvenica.

- Održavanjem izbora najljepše drvene brodice i dodjeljivanjem nagrade Josip Ivančić Cene, Županijska lučka uprava Crikvenica kontinuirano potiče drvenu brodogradnju i posjedovanje drvenih brodica na kojima počiva naša tradicija. Stoga pozivam sve naše korisnike koji zadovoljavaju uvjete da se prijave na natječaj - ističe ravnatelj crikveničke lučke uprave Mario Kružić.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.