2 min. čitanja

CRES - javna rasprava o kampu u Lubenicama

CRES - javna rasprava o kampu u Lubenicama
Foto: TZ Cres

CRES - Planirana je izgradnja kampa visoke kvalitete kapaciteta 147 ležaja, a studija utjecaja na okoliš dala je pozitivno mišljenje. Turistički sektor će profitirati, no utjecaj na stanovništvo i naseljenost ipak je ocijenjen dvoznačno.

Jučer, 10. siječnja 2023. godine, počela je javna rasprava o prijedlogu Urbanističkog plana uređenja zone ugostiteljsko-turističke namjene T3 6 u Lubenicama i Strateške studije utjecaja na okoliš za Urbanistički plan uređenja zone ugostiteljsko-turističke namjene T3 6 u Lubenicama.

Radi se o prijedlogu izgradnje kampa visoke kategorije kapaciteta 147 ležaja i ukupnom površinom 1,95 hektara. Izrađivač studije utjecaja na okoliš ocijenio je urbanistički plan uređenja prihvatljivim za okoliš, uz usvajanje predloženih mjera zaštite. Očekuje se pozitivan utjecaj na turizam, no utjecaj na stanovništvo i naseljenost ocijenjeno je dvoznačno - i pozitivno i negativno.

Rasprava je otvorena 30 dana te se primjedbe i prijedlozi na Prijedlog plana i Strateške studije u pisanom obliku mogu se dostavljati do njenog zaključivanja. Javno izlaganje Prijedloga plana i Strateške studije organizirat će se dana 17. siječnja 2023. s početkom u 13 sati u Gradskoj vijećnici Grada Cresa, stoji na stranicama Grada Cresa.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Komunalni redari u Cresu kaznili ilegalne kampiste
Nekoliko dana nakon što su postavili visoku rampu, kako kamperi ne bi mogli prolaziti, iz Grada Cresa krenuli su i u sankcioniranje ilegalnih kampista. Gradski komunalni redari tako su u utorak u pratnji policijskih službenika, obišli nekoliko lokacija od Pišća do Tareja na kojima se znaju n…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.