1 min. čitanja

Ciklus Eterična kadenca Ive Kličinovića izložen u Hotelu Lipa u Postirama na Braču

Ciklus Eterična kadenca Ive Kličinovića izložen u Hotelu Lipa u Postirama na Braču

BOL - U posljednje se vrijeme niz uspješnih i etabliranih autora odlučilo na izložbe u elegentnim, novim i modernim hotelskim zdanjima na jadranskoj obali ili na otocima. Naravno, dešava se idealna kombinacija, gost koji je na odmoru i raspoložen je za svakojake mogućnosti, suočava se sa zanimljivim i izazovnim slikama. Na odmoru je i ima ih i vremena i volje pogledati , sutra to može učiniti još bolje  i doživjeti ih u potpunosti.

Nakon izložbe Zorana Šimunovića u splitskom hotelu Brig, akademski slikar, Bračanin, izložio je svoj novi, sjajni ciklus apstraktnih motiva Eterična kadenca u Hotelu Lipa u Postirama na otoku Braču. Izložbu u Hotelu Lipa biti će otvorena cijelo ljeto i mnogi će je imati prigodu razgledati više puta.

Riječ je o ciklusu kombiniranih tehnika na velikim formatima platna, iznimno koloristički jakih i privlačnih apstraktnih motiva. Boje eruptivne snage u prvom su planu i opći je dojam da se umjetnik vratio izvorima slikarstva u kreaciji novih slika, izvedenih  vješto u nadahnutoj kombinaciji pastoznih namaza, slikarskog nožića i različitih materijala.

Kličinović je realizirao maestralni ciklus, oslobodio je kolor i  kreirao čudesni svijet formi, organski uklopljen u cjelinu.

Novi svijet boja prepunih vitaliteta preplavljuje Kličinovićeve velike formate šireći svoju dobru, pozitivnu vibraciju, pozivajući nas, uronimo u njihovo prostranstvo.

Vrlo seriozan ciklus Ive Kličinovića, snažan i uvjerljiv.

Miroslav Pelikan

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.