2 min. čitanja

GLISER IM SE RAZBIO O STIJENE! Četvorica njemačkih brodolomca spašeni na otoku Pagu u teškoj akciji spašavanja

GLISER IM SE RAZBIO O STIJENE! Četvorica njemačkih brodolomca spašeni na otoku Pagu u teškoj akciji spašavanja
Foto: HGSS

PAG - Akcija traganja i spašavanja prema četiri državljana Republike Njemačke pokrenuta je jučer, 24. lipnja u 06.26 sati u jutro, nakon što je u MRCC Rijeka posredstvom Županijskog operativnog centra ŽOC 112 zaprimljen poziv pogibelji i zahtjev za spašavanje jednog od četiri brodolomca na nepristupačnome dijelu sjeveroistočne strane otoka Paga, kamo su samostalno isplivali nakon što je njihov gliser u kvaru nekontrolirano nošen udarima bure razbijen o obližnje stijene.

Odmah po dojavi iz MRCC Rijeka pokrenuta je koordinirana akcija TiS prema unesrećenima, u suradnji sa Lučkom kapetanijom Senj, Policijskom upravom Gospić, Obalnom stražom RH i Hrvatskom gorskom službom spašavanja. Uz površinsko traganje, koje su provodile jedinice senjske Kapetanije i Pomorske policije, kopnenom stranom otoka prema mjestu dojave za brodolomcima su tragali policijski službenici i pripadnici HGSS-a, dok je zrakoplov tip „Pilatus“ iz sastava Obalne straže RH, angažiran u zračno traganje.

Unatoč izrazito nepovoljnim vremenskim uvjetima, svi brodolomci su spašeni na tri različite lokacije, od kojih je posljednji brodolomac pronađen u 12.50 sati na prvoj dojavljenoj poziciji, gdje je ostao čekati pomoć s obzirom na zadobivene ozljede stopala.

Četvorica spašenih brodolomaca predani su djelatnicima Hitne medicinske pomoći Senj u daljnje medicinsko postupanje, čime je ova akcija uspješno okončana. Očevid o uzrocima pomorske nesreće provode službenici Lučke kapetanije Senj, izvijestili su o ovoj havariji iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VELIKA POTRAGA Bura razbila čamac na hridi Paga, pronađene četiri osobe s plovila
Noćas je zbog jakih udara bure bure došlo do razbijanja čamca od hridi. Pripadnici HGSS stanice Gospić cijelu noć i dan su tragali za ljudima s plovila. Potraga za putnicima s broda na otoku Pagu je završena. Četvrti putnik je pronađen oko 12 sati u jednoj uvali. Pružena
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.