Caritasu Dubrovačke biskupije 200 tisuća kuna za bolje skladištenje donacija

DUBROVNIK - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u četvrtak je u Dubrovniku s ravnateljicom Caritasa Dubrovačke biskupije Sanjom Šanje potpisala 200 tisuća kuna vrijedan ugovor za opremanje skladišta donirane hrane i potrepština.

Ministrica Vučković istaknula je prilikom potpisivanja ugovora kako je i program potpore posrednicima u lancu doniranja hrane jedan od načina smanjivanja otpada od hrane, kao i pomoći Vlade financijski ugroženijim skupinama.

- Ukupno raspolažemo s oko 32 milijuna kuna, što ne znači da, ako bude potrebe, ta sredstva nećemo i povećati. Želimo stvoriti nacionalnu banku hrane, potporom našim posrednicima s plemenitim i korisnim ciljem. Nacionalni program oporavka i otpornosti nudi brojne mogućnosti i pozivam na nastavak dobre suradnje i razvoja projekata - navela je Vučković.

Ministrica je u Dubrovniku s načelnicima općina Konavle i Mljet Božom Lasićem i Đivom Marketom razgovarala o nastavku projekta komasacije Konavoskog polja i mogućnostima stvaranja poljoprivrednog zemljišta na Mljetu. S predstavnicom Zavoda za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku Marom Marić razgovarala je o Centru za agrume u dolini Neretve, gdje bi se, u suradnji sa znanstvenicima, pružala stručna i tehnološka potpora poljoprivrednicima, prenosi Glas Istre.

Hina

PROČITAJTE JOŠ:

Katoličkoj crkvi u Dubrovniku vraćeno 210 nezakonito oduzetih knjiga | | Morski HR
Na temelju Ugovora između Svete stolice i Republike Hrvatske o suradnji na području odgoja i kulture i Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske biskupske konferencije iz