1 min. čitanja

Butković: "Tunel Zagori iznad Novog Vinodolskog bit će probijen ovoga ljeta"

Butković: "Tunel Zagori iznad Novog Vinodolskog bit će probijen ovoga ljeta"
Foto: Vlada RH

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković prošlog je tjedna posjetio gradilište obilaznice Novog Vinodolskog i najavio da će tunel Zagori na toj prometnici biti probijen ovoga ljeta.

Na portalu tunela koji se još probija, a bit će dug 800 metara i jedan je od najzahtjevnijih objekata na trasi, Butković je rekao kako će obilaznica ukupne duljine 9,8 kilometara značajno rasteretiti Novi Vinodolski cestovnog prometa Jadranskom magistralom, a u jednom ljetnom mjesecu u središnjici turističke sezone tuda prođe i do 16 tisuća vozila.

- Tunel će biti probijen ovoga ljeta. Dosad je probijeno pola, a dovršetak probijanja očekuje se u srpnju ove godine - rekao je Butković.

Jedan od najvećih prometnih projekata na području Primorsko-goranske županije

Obilaznica Novog Vinodolskog trenutačno je jedan od najvećih prometnih, infrastrukturnih projekata na području Primorsko-goranske županije.

Prema Butkovićevim riječima, Hrvatske ceste raspisale su natječaj za gradnju dionice Križišće - Jadranovo i Jadranovo - Selce u punom profilu, u tijeku je projektiranje dionice od Novog Vinodolskog prema Senju, a u pripremi projektiranje dionice od Senja do Žute Lokve.

Butković je kazao da je Novi Vinodolski jedan od najopterećenijih prometom na jadranskoj obali te će izgradnjom obilaznice biti znatno rasterećen cestovnog prometa.

Uskoro natječaj za južnu traku novljanske obilaznice

Predsjednik uprave Hrvatskih cesta Boris Huzjan najavio je skori natječaj za južnu traku novljanske obilaznice i to početkom iduće godine. U prvoj fazi radova gradit će se dvije trake obilaznice Novog Vinodolskog.

Gradnja prve faze novljanske obilaznice stajat će 63 milijuna eura, bez PDV-a.

A.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.