1 min. čitanja

Budućim zrakoplovnim tehničarima uručeni ugovori o stipendiranju

Budućim zrakoplovnim tehničarima uručeni ugovori o stipendiranju
Foto: Krila Oluje / Ilustracija

VELIKA GORICA - Po završetku obrazovanja za zanimanje zrakoplovnog tehničara učenik stipendist upućuje se na dragovoljno vojno osposobljavanje u svrhu stjecanja potrebnih vojničkih znanja i vještina. Po završetku dragovoljnog vojnog osposobljavanja stipendist potpisuje ugovor o vojničkoj službi u trajanju dvije godine te se potom prima u djelatnu vojnu službu.

Ministar obrane Mario Banožić uručio je osmorici učenika Ugovore o stipendiranju koji se školuju za zvanje zrakoplovnog tehničara u Zrakoplovnoj tehničkoj školi “Rudolfa Perešina” u Velikoj Gorici u srijedu 01. veljače 2023. godine.

Banožić je kazao kako vjeruje i očekuje od učenika da će sva usvojena znanja, prikupljeno iskustvo i stečene vještine usmjeriti prema unapređenju Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

- Predanost i izvrsnost naših zrakoplovnih tehničara nešto je s čime se posebno ponosimo i zato mi je drago što ćete i vi uskoro biti dio tima vrhunskih stručnjaka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva - poručio je Banožić i dodao kako vjeruje da kao mladi ljudi mogu napraviti puno za još bolju, snažniju i spremniju Hrvatsku vojsku.

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec zahvalio je roditeljima učenika što ih podržavaju u njihovoj želji za služenjem Domovini, istaknuvši kako su kao dio Hrvatske vojske, u sigurnim rukama.

Ravnatelj Zrakoplovno tehničke škole “Rudolf Perešin” profesor Vedran Šarac zahvalio je ministru na dolasku i podršci njihovim učenicima koji su postali stipendisti Ministarstva obrane istaknuvši kako je siguran da služenje Hrvatskoj vojsci predstavlja veliku čast ovim mladim ljudima.

Ravnatelj Šarac je Ministarstvu obrane i Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu dodijelio zahvalnice za uspješnu suradnju.

Ministarstvo obrane započelo je s programom stipendiranja učenika srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima – zrakoplovni tehničar u školskoj godini 2017. /2018. Od tada do danas Ministarstvo obrane sklopilo je ukupno 129 ugovora.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.