1 min. čitanja

Budući pomorsko-putnički terminal u Šibeniku poprima konkretne konture

Budući pomorsko-putnički terminal u Šibeniku poprima konkretne konture
Foto: V. Baranović / ŠibenikIN

ŠIBENIK - Na gatu Vrulje punom parom se radi na izgradnji novog pomorsko-putničkog terminala.

Prije otprilike godinu dana na gat su pristigli prvi bageri i teška mehanizacija. Projekt je vrijedan nešto više od osam milijuna eura, financiran dijelom iz europske blagajne, i kompletno će promijeniti vizuru tog dijela grada.

Novi terminal kojeg se ne bi posramili ni veći gradovi od Šibenika, označit će prekretnicu u pomorskom prometu, a usluga prijevoza putnika podignut će se na, do sada, nezamislivu razinu, piše Šibenski.

Postavljeno je na desetke betonskih stupova koji čine dio glavne konstrukcije pa se i prvi obrisi modernog zdanja sada itekako vide.

- Istina, terminal polako dobiva konkretne konture. Postavljanje stupova je pri samom kraju a uskoro slijede radovi na betoniranju ploče. Moram istaknuti da radovi napreduju prema ugovorenoj brzini. Izvođač poštuje sve dogovorene rokove i projekt napreduje zacrtanim tempom - objašnjava ravnatelj Lučke uprave Šibenik Paško Dželalija.

Plan je u novoizgrađenu zgradu terminala smjestiti djelatnike carine, Lučke kapetanije, policije i Lučke uprave te djelatnike kontrole schengenske granice za kruzerske putnike. Dakle, na jednom mjestu će biti sve institucije koje se brinu za sigurnost i funkcioniranje pomorske plovidbe. Ne treba posebno ni naglašavati kako putnici na ukrcaj više neće morati čekati pod vedrim nebom kao što je slučaj bio svih ovih godina.

- Rok za dovršenje radova je kraj srpnja sljedeće godine. Vjerujem da ćemo ispuniti taj cilj. Za sada nema nikakvih naznaka koje bi nas poremetile u projektu – optimistično će Dželalija, itekako svjestan značaja ovog projekta, kako za Lučku upravu, tako i za grad Šibenik u cjelini. Suvremena luka, funkcionalna prema svim europskim kriterijima, projekt je na koji su Šibenčani i svi koji s morem žive dugo čekali.

- Grad Šibenik dobit će reprezentativnu zgradu na zadovoljstvo svih građana. Mi kao Lučka uprava po završetku ovog zdanja imamo temelj na osnovu kojega možemo širiti ovu priču. Trudimo se i vjerujem da će se sav taj rad isplatiti – zaključuje Dželalija.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.